martinello Napisano 20 Grudnia 2018 Share Napisano 20 Grudnia 2018 WItam Leci już do mnie nowy wypusk MENGA - model MS-040 "Israel Main Battle Tank Magach 6B Gal Batash" w skali 1:35. Modelu nie mam w rękach, ale oglądając wypraski na stronie http://www.moxingfans.com/test/MENG/2018/1214/5317.html już się cieszę. Szykuje się najlepszy patonowaty na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 20 Grudnia 2018 Share Napisano 20 Grudnia 2018 Taka Merkava na sterydach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 20 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2018 Raczej technologia czołgowa z lat 60 doprowadzona do poziomu Merkavy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 20 Grudnia 2018 Share Napisano 20 Grudnia 2018 to czekam na warsztat, zastawiałem nad jakimś Magachem ale odpuściłem na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 4 Lutego 2019 Autor Share Napisano 4 Lutego 2019 Witam Model nareszcie w moich rękach Jakość wykonania - doskonała (po oglądzie ramek, bez pasowania części i przykładania do planów). Genaralnie można się cieszyć, że po latach dominacji na rynku modeli M60 Tamiya pamiętających lata 70 ubiegłego wieku, klonów Tamiyi czyli Academy i Trumpetera oraz modeli Revella/Italeri na rynku pojawiły się trzy klasowe produkty - modele M60 firm AFV, Takom i teraz Meng. AFV jest najbardziej uniwersalny i szczegółowy, Takom najprostszy w sklejaniu, zaś Meng (jako najświeższy) przebija poprzedników jakością detalu. O Dragonie litościwie nie piszę, bo ich seria M60 nadaje się tylko na zabawki i to dla niewybrednych ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 (edytowane) Dobrze, że napisałeś o M-60. Miałem w planie kupić Magach 6 właśnie Dragona. Edytowane 22 Lutego 2019 przez czart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 22 Lutego 2019 Autor Share Napisano 22 Lutego 2019 Dragona gorąco odradzam - chyba, że koniecznie chcesz mieć akurat tą wersję którą wypuścił Dragon (a wygląda, że może to być Magach 6R). Polecam AFV lub Meng - tyle że to są wersję (odpowiednio) Magach 6B i Magach 6B Gal Batash. Inaczej ma się sprawa z magachami 1, 2, 3 i 5 z Dragona. Tu akurat są bezkonkurencyjni i nikt nie wydał lepszych modeli "spudła"... Co do M60 Dragona - kupiłem (ten -> https://www.mojehobby.pl/products/M60-Patton-Smart-Kit.html ) i w modelu który powoli dłubię wykorzystam tylko koła jezdne z tego zestawu. Cała reszta musiała być wymieniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 (edytowane) Teraz mam w planie IDF M60A1 Magach 6 BAT Tank 1/35 AFV Club 35309. Edytowane 22 Lutego 2019 przez czart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 22 Lutego 2019 Autor Share Napisano 22 Lutego 2019 Bardzo dobry wybór. Uważaj na geometrię kadłuba w tym modelu - wanna kadłuba jest ciut za filigranowa i lubi się skręcać. Ja "ściągam" ten kadłub po przekątnej cięgnem z żyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 Może umieścisz warsztat? Będę mógł się wzorować, to ma być ten pierwszy raz z koszerną pancerką IDF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 22 Lutego 2019 Autor Share Napisano 22 Lutego 2019 Nieeeee mam za małe tempo i za dużo rozgrzebanych modeli. Ale jak zaczniesz - to pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 Szkoda, przecież trzeba się na kimś wzorować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 22 Lutego 2019 Autor Share Napisano 22 Lutego 2019 Ode mnie masz inspirację do modelu AFV - zdjęcie Magach 6B z Libanu z czasu operacji "Pokój dla Galilei". Ciekawostką jest to, ze kolor podstawowy wygląda na jasnoniebieski !!! Zdjęcie pochodzi z książki "Magach 6A/B IDF Patton M60A1" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 (edytowane) Na pewno widać że jest to dobra inspiracja. Edytowane 22 Lutego 2019 przez czart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 (edytowane) Edytowane 22 Lutego 2019 przez czart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi