Grzegorz Napisano 28 Maja 2006 Share Napisano 28 Maja 2006 Star 25 w wariancie oczywistym... Wycofany z OSP ULIM (mała kolonia pod Gorzowem Wlkp. ...) W okolicach mego miasta z jakiegoś powodu w OSP jest jeszcze dużo podobnych wynalazków, gdzieś nawet widziałem DDR-owskie „ustrojstwo” o nazwie ROBUR...hm (Strażaków znam nie mało także od czasu do czasu powstawiam galerię zdjęć poświęconą oddzielnie jednemu wariantowi...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 28 Maja 2006 Autor Share Napisano 28 Maja 2006 Przy moim wzroście nie mam żadnego problemu z robieniem ujęć z góry, niestety nie było możliwości sfotografowania podwozia, bo błoto po deszczu utrudniało jakiekolwiek podparcie dłoni... Szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 28 Maja 2006 Autor Share Napisano 28 Maja 2006 I mam także prośbę... Proszę znawców tematu o jakieś uzupełnienie... Ja sam nie wiem nic ponad to, że podwozie jest STAR-a, a zabudowa P-POŻ wykonana przez fabrykę JELCZ... Czerwone jest piękne, ale dla mnie raczej nieznane...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 31 Maja 2006 Share Napisano 31 Maja 2006 Bawiłem się w takim u wujka w remizie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miners Napisano 29 Maja 2007 Share Napisano 29 Maja 2007 Grzegorzu jest to średni samochód wodno-pianowy JELCZ 003-028 zabudowany na podwoziu samochodu STAR A 26P( STAR 26 i STAR 25 to to samo) typ pojazdu SBAM 2000/8+8 S-Specjalny, B-Beczkowóz, A- Z autopompą, M- Z motopompą.Dzisiejsze oznaczenie to GBAM.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 29 Maja 2007 Autor Share Napisano 29 Maja 2007 Dzięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 30 Maja 2007 Share Napisano 30 Maja 2007 Ma identyczną kierownice jak ja w swojej 200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 26 Lipca 2007 Share Napisano 26 Lipca 2007 Fajne fotki. Korzystając z wątku założonego przez kolegę Grzegorza chciałem się zwrócić o pomoc. Poszukuję planów, rysunków, zdjęć itp. wozów pożarniczych na podwoziu Stara-21 i 25. A więc jak?Pomożecie..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
msegen Napisano 26 Lipca 2007 Share Napisano 26 Lipca 2007 dormitor a pożar jakiś był?? jak bawiłeś sie u wujka w remizie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 20 Lipca 2010 Share Napisano 20 Lipca 2010 Dodaję kilka zdjęć wozu, wystawionego jako eksponat w Ośrodku Szkolno-Wypoczynkowym PO w Garczynie.Wóz do niedawna był w służbie ,jest w pełni sprawny.Zdjęcia: Tyle w części pierwszej.pozostałe zdjecia dodam jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 Oto pozostałe zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi