OjciecDyrektor Napisano 10 Stycznia 2019 Share Napisano 10 Stycznia 2019 Witam. Po skończeniu poprzedniego modelu zrobiło się jakoś nudno, nie mam co robić zimowymi wieczorami. To żeby sklejać kolejny model było pewne. Natomiast pojawił się pomysł bardziej ambitny, mianowicie odwzorowanie samochodu którym jeździł mój tata i z którym mam najwięcej wspomnień. Italeri ma w swojej stajni Scanię w takiej kabinie, ale niestety osiągalność na poziomie zero, a nie chce ryzykować z ebaya za 400zł z drugiego końca świata. Dlatego zakupiłem wersję Topline numer 3922. I plan jest następujący: dół wiadomo zostaje i się zgadza fajnie konfiguracja, a co do kabiny, to dół zostaje oryginalny z Italeri a sam dach zostanie wydrukowany drukarką 3D dzięki uprzejmości mojego kolegi, również użytkownika tego forum, Maacul'a. Dach zostanie zaczerpnięty z modelu, który przed laty złożyłem do gry 18 WoS Haulin. No i na ten moment to będzie na tyle. Będę się starać wrzucać postępy prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 12 Stycznia 2019 Share Napisano 12 Stycznia 2019 Bardzo ciekawy projekt się zapowiada,brakowało mi ostatnio takich tematów na forum.A jaki masz plan na lampy w kani,bo italeri dało w tym modelu te nowsze od erki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OjciecDyrektor Napisano 12 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2019 Dałeś klina, aż poszedłem sprawdzić do pudełka. Lampy są normalne stare z 4ki, po ksenonach w pudełku ani w instrukcji śladu nie ma. Ogólnie dziwny model, bo w kabinie są i duże schowki i małe, będę musiał szpachlować. Jest kierownica zarówno od 4ki jak i Rki, obudowy akumulatorów z R, także można wybierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OjciecDyrektor Napisano 8 Lutego 2019 Autor Share Napisano 8 Lutego 2019 Witam. Wczoraj otrzymałem już paczuszkę od kolegi Maacul, wiec można zaczynać prace nad modelem. Tak wygląda dach, który otrzymałem. Jest pare niedociągnięć, ale wynika to z błędów modelu o czym wspominano już w temacie Dafa LF. Przymierzyłem na szybko do kabiny italeri i nie jest źle. Zatem prace uważam za rozpoczęte. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin70 Napisano 3 Lipca 2021 Share Napisano 3 Lipca 2021 Fajny wydruk i kupe szlifowania Cie czeka. Centralna czesc dachu ( na ostatnim zdjeciu ) to wytloczka wiec nie ma zadnych lini laczenia . Sa dwa rodzaje wytloczek... z szyber dachem i bez . Podonie jak boczki dachu to tez jest jedna wytloczka ( brak jakich kolwiek laczen ). Pozdrawiam- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi