Marcin1212 Napisano 19 Stycznia 2019 Share Napisano 19 Stycznia 2019 Witam Tym razem model od trumpetera prosto z opakowania Malowany farbami vallejo i brudzony ak kurzony pigmentami kremer A prezentuje się tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 20 Stycznia 2019 Share Napisano 20 Stycznia 2019 Ciekawy pojazd, jak większość Japończyków Trochę kłują w oczy te opony Trumpetera, no ale model z pudła. Ogółem bez podstawki, z takim "usyfieniem", trochę źle ten model wygląda.. Obicia, które zrobiłeś na krawędziach.. Myślę, że przy obecnej technologii lakierów, raczej nie miałyby miejsca. Rozumiem także, że kolory farb jakich użyłeś to te, które producent podał w instrukcji? Model fajny, ale przy takiej rzadkiej spotykalności, warto by było trochę go dopracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 20 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2019 (edytowane) Dziękuję za opinię Co do koloru to pomalowany jest Dark Green od vallejo a brąz to tamiya xf-72 I tu powstał problem bo brąz wszedł w reakcje i tylko z niego nie wycierał się Wash i aby jakoś to wyglądało zrobiłem trochę więcej obić niż planowałem. A pomalowany już było drugi raz Edytowane 20 Stycznia 2019 przez Marcin1212 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 20 Stycznia 2019 Share Napisano 20 Stycznia 2019 Rozumiem.. Szkoda, że z brązem coś się zadziało, no ale zdarza się.. Pytam o kolory, bo trochę mocno odbiegają od oryginału i zastanawiam się czy po prostu producent nie podaje złych farb jako sugerowane w instrukcji... Ta zieleń jest trochę zbyt... zielona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 21 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2019 Też się nad tym zastanawiałem bo w instrukcji są podane dwa rodzaje malowania Możliwe że to drugie ma inną zieleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 21 Stycznia 2019 Share Napisano 21 Stycznia 2019 Przychylam się do opinii kolegi powyżej - model ciekawy wygląda na czysto sklejony, ale musisz popracować nad malowaniem i śladami eksploatacji... Zanim zaczniesz dobierać farby na podstawie instrukcji zerknij w brata google i poszukaj zdjęć oryginałów... Będziesz miał wiedzę na temat kolorów, jak i zużycia materiału... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 25 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2019 Dzięki za opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi