Skocz do zawartości

* Kenworth K -100 Aerodyne + Flatbed i Apollo Saturn V.

Wojtek Tul

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj, tak przyglądam się tym twoim modelom, i powiem Ci, że pomysły masz świetne, wyknanie w 90% też. Ale zauważyłem, że niektóre elementy robisz od niechcecnia, np. zwróć uwagę na tył tej naczepki, większość części krzywo poprzyklejane, to troszkę psuje efekt .

5ce27c93d9cd8d81.jpg

Po za tym, gdybyś nie dawał na każdy swój model pełno tabliczek "TIR", o wiele lepiej by to wyglądało, a przynajmniej, mógłbyś się zlitować i odpuścić to amerykańcom, z wiadomych powodów. Pomijam już to, że nie trafiłeś kompletnie ze skalą rakiety ( można sobie tłumaczyć, że wiozą to cudo jako pokazowy egzemplarz, na jakiś wystawach czy coś ), ale czy mi się zdaje, czy tyś naprawde napachał waty w kominy ?

71846d96b163db5a.jpg

Mogłeś więcej czasu poświęcić naczepie, żeby był rozsówana i wsówana, świetnie by to wyglądało, z tego co wiem, to raczej wszystkie naczepy tych typów, mają ten podzespół ruchomy, a niestety ta fotka potwierdza, że u ciebie jest to jeden długi przyklejony element.

e03f9457721c3b13.jpg

Po za tymi wadami model jest przepiękny, zapodaj może jeszcze kilka fotek kenia, bo z tych widać żę truck naprawde godzien uwagi, naczepka też wygląda świetnie, po za tymi wadami które CI wskazałem. Następnym razem wykorzystaj pewne, znane już motto przy budowie: "Rób wolniej, a dokładniej".

P.S

A powiedz mi wojtku, dlaczego nie pokazujesz nam swoich relacji na forum, mógłyś czasem coś pokazać z budowy trucków, wtedy zawsze można będzie Ci jakoś pomóc, doradzić. Pozdrawiam .

Edytowane przez Gość

Dzięki chyba to już mój 1001 post :

Naczepa jest z Hellera, ale już nic więcej nie powiem, musisz sam się dowiedzieć od innych modelarzy cywilnych, ja nie mogę Ci wszystkiego mówić, oni też mają jakąś wiedzę w końcu po coś tu są, także musisz ich też troszke podpytać, najlepiej spytaj Tornada on też ma wielką wiedzę i Elefantesa, oni Ci powiedzą. A tak między nami, to nie biesz się za taką samą naczepę, ponieważ to nie należy do łatwych nie chodzi mi, że będziemy mieli to samo, ale możesz mieć problem ze sklejeniem jej pozdrawiam.

Serek- Nie bardzo mam czas na pokazywanie, jestem troche zapracowany, przykro mi że nie mam, tyle czasu co ty.

Naczepa jest z Hellera, ale już nic więcej nie powiem, musisz sam się dowiedzieć od innych modelarzy cywilnych, ja nie mogę Ci wszystkiego mówić, oni też mają jakąś wiedzę w końcu po coś tu są, także musisz ich też troszke podpytać, najlepiej spytaj Tornada on też ma wielką wiedzę

Wojtuś skoro ccrriiss zadał Tobie pytanie to powinieneś Ty odpowiedzieć na nie a nie zwalać na kogoś innego, szczególnie że pytanie tyczy się Twojego modelu.

Podwozie jest to przecięta naczepa plandeka lub chłodnia z Hellera (w obu są takie same), podobny model naczepy wykonał kubamich1: Klik

Ładny Kenworth widzę ze malowanie masz prawdopodobnie od Tornada Ładna rakietka

Pozdrawiam

Nie Marcin, malowanie mam we własnym zakresie, fotki znalazłem w necie.

Kolorystyka ciągnika jest inna niż w miom Kenie ale te pasy

fad3b56a585a391am.jpg

Wizualnie model bardzo mi sie podoba Po za wadami, które wymienili moi poprzednicy zauważyłem nie zaszpachlowane jamy skurczowe na bokach podogi naczepy. Mogłes także pomalować wewnątrz podstawy na, których spoczywają poszczególnme człony rakiety bo widać, że to jest (prawdopodobnie) karton. Szkoda, że nie zmieniłeś zawieszenia na bliźniaki, wóczas naczepa bardziej przypominała by ami. Sam ładunek trzeba potraktować jako eksponat poglądowy gdyż w skali 1:24/25 naczepa i rakieta musiały by mieć ponad 450 cm długości.

Ps.

Wojtus popracuj nad ortografią

Okej Torni, postaram się a właściwie, już się staram cały czas.

Zachęcam do dalszej komentacji modelu, jakim jest Kenio K -100 + Flatbed.

-Sory, że post pod postem, ale ten był już trochę dawno.

Zestaw robi wrażenie i przyznam się, że nie mogę się doczekać kiedy go zobaczę na żywo Na pewno wykonanie kosztowało cię mnóstwo pracy za co naprawde należą się brawa. Co do uwag to chyba już moi poprzednicy wszystko napisali. Ja nie będę ich powielał, bo fakt kilka mam. Ale ogólnie zestaw oceniam bardzo wysoko