Jump to content

* Kenworth K -100 Aerodyne + Flatbed i Apollo Saturn V.

Wojtek Tul
 Share

Recommended Posts

A oto i zdjęcia modelu, który skończyłem całkiem nie dawno, bo model skończyłem ostatniego stycznia, a teraz już koniec gadania i fotki na poprawe humoru, coś pięknego, czekam na wasze wyrozumiałe komentarze i opinię :

URL=www.fotosik.pl]3efcc25d5d549fe9.jpg[/url]

10be0f7ea4668931.jpg

a4d6813123518418.jpg

URL=www.fotosik.pl]913a8b4deb47a0b1.jpg[/url

12e363ff7ba6b020.jpg

f0dbab0b97eca2ba.jpg

1d8cadab6e24f3bc.jpg

919171f27c4e2e41.jpg

7559649717bef878.jpg

e0b2ee2d933ca73a.jpg

Edited by Guest

No wreszcie pokazałeś ten model o którym tyle mi mówiłeś w Bytomiu. Bardzo mi się podoba. Ale co to jest za ładunek bo jakoś nie umiem skojarzyć jakaś rakieta? No i chyba zrobiłeś lakier w połysku a nie w macie.

No wreszcie pokazałeś ten model o którym tyle mi mówiłeś w Bytomiu. Bardzo mi się podoba. Ale co to jest za ładunek bo jakoś nie umiem skojarzyć jakaś rakieta? No i chyba zrobiłeś lakier w połysku a nie w macie.

Janex to Rakieta, Apollo Saturn V, producent to AIR/FIX.

Ładny Kenworth widzę ze malowanie masz prawdopodobnie od Tornada Ładna rakietka

Pozdrawiam

Nie Marcin, malowanie mam we własnym zakresie, fotki znalazłem w necie.

Dzięki panowie za opinię.

Dzięki panowie, czekam na więcej.

Wojtuś, fajny model, a powiedz skąd masz ten agregat prądotwórczy i czemu rakieta jest w częściach a nie w całości??

Trucker już wszystko Ci wyjaśniam: dzięki, że model Ci się podoba, Agregat zrobiłem sam zrużnych, zrudeł materiałów modelarskich, a rakieta jest spycialnie nie skręcona, żeby robiła wrażenie, a w rzeczywistości, to czy wszystko jest gotowe do startu, Hiuston nie ma problema.

Dziękuję Wojtek, chyba sam coś takiego wymyśle...

Dzięki Panowie, cieszę się, że podoba wam się mój model.

Ale co wymyślisz, agregat prądo twórczy, czy model taki jak Ja.

Witaj Wojtku!

Obserwuję od pewnego czasu Twoją działalność modelarską. Mieliśmy także kiedyś okazję o tym porozmawiać na imprezie u Tornada przy okazji konkursu w Książu... To, co robisz zwraca na siebie uwagę. Widać poświęcenie i dokładność oraz opanowanie warsztatu do pewnego stopnia. Jednak czasem zauważam, że Twoje cenne umiejętności kierowane są na złe drogi...Nie chciałbym, abyś odebrał moją wypowiedź negatywnie. Bo o ile Twoje modele zasługują na pochwałę pod względem rzemiosła, o tyle biorąc pod uwagę poprawność merytoryczną i zgodność z rzeczywistością, to już tak nie jest dobrze.

Tak jest w przypadku Kenwortha (jest to o tyle ważne, że bierzesz udział w konkursach modelarskich i owa niepoprawność merytoryczna może kiedyś wpłynąć na Twoją niekorzyść). W nowym modelu bardzo zastanawia wspomniana już tablica z oznakowaniem TIR. Naczepa podpięta do ciągnika jest, jak zauważyłem na amerykańskich numerach. Nie bardzo więc ma się to do owej tablicy, ponieważ konwencja TIR, dotycząca tranzytu towarów samochodami ciężarowymi w transporcie międzynarodowym, nie obowiązuje na terenie Ameryki północnej. Druga kwestia, to sprawa rakiety. Mianowicie jej skali odwzorowania. Nie znam dokładnie, co to za zestaw do sklejania, ale w rzeczywistości są raczej zdecydowanie większe. Chyba, że przyjmiemy Twój ładunek jako taki duży model rakiety Są więc różne wyjścia Póki co, tyle ode mnie.

Pozdrawiam serdecznie i jednocześnie miło mi gościć na Waszym forum.

Piotr Boczarski

Aha no to powodzenia życzę.

Dzięki wielkie, drodzy modelarze. Czekam na więcej wypowiedzi.

No wszystko już zostało powiedziane na temat tego modelu więc co tu więcej mówić jak by nie ta tabliczka i rozmiar rakiety to byłoby idealnie.A powiedz mi jeszcze gdzie kupiłeś tą naczepkę

Pozdrawiam ccrriiss

W sklepie modelarskim w Mysłowicach, tylko naczepa została przezemnie przerobiona, jak widać, kto się dobrze na tym zna, wie co to za naczepa i jak została przerobiona, żeby była dobrze wykonana. Trzeba wielle się na oglądać, Cywili żeby wyciągnąć wnioski 1 stopnia.

A nie wiesz może czy tam jeszcze mają tą naczepkę a tak zresztą to powiedz co to za naczepka bo mnie do głowy przychodzi tylko jedna Revelovska Hevy Duty Trailer ale mogę się mylić

A tak poza tym gratuluje 1000 posta

Pozdrawiam ccrriiss