Grzegorz Napisano 30 Maja 2006 Share Napisano 30 Maja 2006 (edytowane) URAL-375D... Ciężarówka jest własnością kolekcjonera z Gorzowa Wlkp. i jest całkowicie sprawna technicznie. Wprowadzono jednak zmianę w układzie napędowym zamieniając oryginalny silnik na jednostkę „MAGIRUS” (...?...). URAL ten był na wyposażeniu WP jako wóz łączności. Na kabinie znajdował się 12m, rozkładany maszt teleskopowy. Malowanie nie jest oryginalne, a sama kabina nosi oznaki widocznych napraw po wypadku, jaki spowodował kierowca swą brawurową jazdą. (Na szczęście nikomu nic się nie stało...) W tylnej górnej części kabiny są widoczne łaty stalowe (blacha ... ) zasłaniające wcześniejsze wgniecenia po 30-sto metrowym poślizgu, do jakiego doszło w trakcie jazd terenowych Ciężarówka ma kompletną dokumentację fabryczną, wraz dokumentacją rysunkową. (zapewne z niej skorzystamy...) Edytowane 6 Czerwca 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 30 Maja 2006 Autor Share Napisano 30 Maja 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 30 Maja 2006 Autor Share Napisano 30 Maja 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 31 Maja 2006 Share Napisano 31 Maja 2006 Dzięki. Na pewno tu wrócę jak się przeproszę ze swoim modelem. Nie orientujesz się czy osłony na reflektorach pod błotnikami są oryginalne czy dorabiane? PS. Tak jakby zabrakło fotek zamkniętej maski... Ale i tak super foto-obchód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 31 Maja 2006 Autor Share Napisano 31 Maja 2006 Siatki z drutu stalowego są w tym samochodzie dorobione przez jego właściciela. Powinny mieć nieco inny kształt... Oryginalne się delikatnie mówiąc pogięły w czasie jazd terenowych. Ten konkretny egzemplarz zaliczył przodem bliskie spotkanie trzeciego stopnia, z nie małym drzewem. Drzewo, co prawda złamał, ale zderzak, błotnik, i drobne detale przodu uległy destrukcji...Hm... Ten Ural dzięki wymianie silnika w ogóle jest mało, mułowaty delikatnie mówiąc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 31 Maja 2006 Share Napisano 31 Maja 2006 Czyli dobrze wypatrzyłem . No cóż jeśli tam siedzi Magirus... w końcu nie bez kozery jest tyle strażackich Magirusów, muszą być duże i chyże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 31 Maja 2006 Autor Share Napisano 31 Maja 2006 http://www.photoka.info/ural375d/index.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 6 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2006 URAL-375D detale zawieszenia... i podwozia... Teraz po naprawie hamulców, ciężarówka czeka na test, a potem już tylko wyjazd do Darłowa na zlot... Siedem dni wariackich jazd i męczarni, a właściciel nie ma w zwyczaju oszczędzać swych zabawek i jeździć na pół gwizdka... Ale w końcu to jest URAL, ciężarówka przez wielu użytkowników pojazdów terenowych uważana za najlepszą w byłym „obozie” Warszawskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filon Napisano 29 Września 2006 Share Napisano 29 Września 2006 A co powiecie na TAKĄ dopancerzoną wersję? Szczególnie podoba mi się wersja z gazety, z niebieskimi "kogutami". Można tam też kupić takie konwersje (za 15$) i inne piękne modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 7 Listopada 2006 Autor Share Napisano 7 Listopada 2006 URAL-375 w wariancie zabudowy jako pojazd transportowo – załadowczy dla systemu (SA-4 GANEF) 2K11 KRUG... Cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 12 Marca 2007 Autor Share Napisano 12 Marca 2007 Cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 1 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2008 URAL 375 W wariancie dźwig dla systemu 9K72 "elbrus" "SCUD B" viewtopic.php?p=75548#75548 Cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 6 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2008 Nieco detali zawieszenia, ramy i "komory"silnika URAŁ-375… Ten egzemplarz poddany jest gruntownej restauracji, i jest w posiadaniu prywatnego kolekcjonera. Po wyremontowaniu podwozia zostanie połączony z kontenerem łączności używanym w WP. Cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 6 Stycznia 2008 Share Napisano 6 Stycznia 2008 Ja pierdykam. W PRL-u juz bys kiblowal za te i inne fotki w Twoich tematach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 6 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2008 Ja pierdykam. W PRL-u juz bys kiblowal za te i inne fotki w Twoich tematach Powiem Ci, ze kilka razy mi się „omskło”… hm… Jak to się mówi przyjaciele wybronili… Gorzej jest czasami teraz bo niektórych zdjęć to się boję wstawiać… hm Znam sytuację, że hm… powiedzmy „pasjonata” musiał zdjąć zdjęcia ze swojej strony…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 6 Stycznia 2008 Share Napisano 6 Stycznia 2008 Wiecie, żarty żartami, ale kto wie, czy na takich, niby niewinnych fotkach, nie pojawiają się rzeczy, które ktoś o złych zamiarach użyłby w niecny sposób? Wiem, że trochę to naciągane, ale wykluczyć się tego nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 6 Stycznia 2008 Share Napisano 6 Stycznia 2008 Wiecie, żarty żartami, ale kto wie, czy na takich, niby niewinnych fotkach, nie pojawiają się rzeczy, które ktoś o złych zamiarach użyłby w niecny sposób? Wiem, że trochę to naciągane, ale wykluczyć się tego nie da. A jaki np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 6 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2008 (edytowane) Z różnych przyczyn, najbardziej narażeni na nieprzyjemności są ludzie, którzy umożliwiają zrobienie zdjęć a nie ci, którzy je robią. Staram się nie nadużywać zaufania tych, którzy mi pomagają, ale często cała sytuacja związana z fotografowaniem jakiegoś obiektu graniczy z „oparami absurdu” niestety.(Marginalnie, ale jednak…) Edytowane 6 Stycznia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 6 Stycznia 2008 Share Napisano 6 Stycznia 2008 Przemek, może być kilka drobiazgów, których ktoś nie może sam zdobyć (z różnych powodów nie może tam pojawić się osobiście) - rozmieszczenie budynków, rozmieszczenie murków obok, kraty w oknach lub ich brak, jacy ludzie pojawiają się obok ... nie chce mi się wymyślać co jeszcze, poza tym pewnie o wielu nawet bym nie pomyślał. Jak pisałem, jest to naciągane, ale nie jest nie do wykluczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 6 Stycznia 2008 Share Napisano 6 Stycznia 2008 A dzięki za wyjaśnienia teraz jestem świadom zagrożenia. Wiec nie pozostalo mi nc innego jak podziękować tym którzy pozwalają takie foty robić,zapewne ryzykują dość dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 6 Stycznia 2008 Share Napisano 6 Stycznia 2008 Jak to się nazywa? Biały wywiad? Czyli zbieranie ogólnodostępnych informacji, legalnych, w których przypadkowo mogą pojawić się ciekawe niespodzianki. Chyba śmiecimy Grześkowi, jakby co, to niech wywali te dywagacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 24 Marca 2008 Autor Share Napisano 24 Marca 2008 No to Wojtek dywagujmy... Cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 17 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2008 „KUNG” zabudowa URAŁ-375 służąca w polskim wojsku jako wóz łączności. Cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson9 Napisano 27 Czerwca 2008 Share Napisano 27 Czerwca 2008 Witam! Mam takie pytanie: co to jest to czarne na prawym błotniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 27 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2008 Witam! Mam takie pytanie: co to jest to czarne na prawym błotniku? Czerpnia powietrza z filtrami. Wygląd będzie różny w zależności od modelu URAŁ-a, silnika napędowego, przeznaczenia ciężarówki, "przydziału do jednostki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi