danio934 Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 Witam Postanowiłem dołączyć do zabawy choć nie wiem czy dam rade wyrobić się w terminie ale spróbuje. Jest to moja pierwsza relacja i pierwszy model samolotu więc liczę na pomoc kolegów. No więc in-box: Pudełko: Ramki: Instrukcja: Kalki: Pozdrawiam P.S Przepraszam za jakość fotek ale mam do dyspozycji jedynie kamerę ale zawsze coś widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 Jakie malowanie przewidujesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danio934 Napisano 8 Marca 2008 Autor Share Napisano 8 Marca 2008 Będzie w malowaniu pudełkowym czyli amerykańskim z bykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 8 Marca 2008 Share Napisano 8 Marca 2008 Witaj miałem takich 5 bodajrze model skleja sie bajkowo wręcz. Ale uwarzaj z osłona silnika a zwłaszcza z tymi odcylonymi kwadracikami łatwo je połamać i zabardzo przyciąć oraz z wałem do kturego mocuje się smigło tez go łatwo złamać.Aha i jeszcze jedno co to kalki z bykiem też uwarzaj niejest za dobrze dopasowana i ja olałem to bą białą plame pod bykiem bez niej wygląda lepiej. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danio934 Napisano 8 Marca 2008 Autor Share Napisano 8 Marca 2008 Ok dzięki za ostrzeżenie, dzisiaj wrzucę fotki z postępu prac nad kabiną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danio934 Napisano 8 Marca 2008 Autor Share Napisano 8 Marca 2008 Witam Tak jak obiecałem pokażę postęp pracy nad dzbankiem (chyba tak się na ten samolot mówi). No więc dziś fotki ukończonego kokpitu: Jedyne co dodałem od siebie to pasy bo te z zestawu średnio wyglądały myślę, że wyglądają nieźle jak na pierwszy raz. Przepraszam za zdjęcia ale ten srebrny kolor odbija światło i efekt widać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danio934 Napisano 17 Marca 2008 Autor Share Napisano 17 Marca 2008 No to jedziemy dalej: Samolot nabiera kształtów, niestety bez szpachli sie nie obyło: Skleiłem i pomalowałem silnik oraz miejsce gdzie będzie się on znajdował (nie wiem jak to się nazywa): I mam małe pytanie czy mam pobrudzić pastelami miejsce na silnik to z pierwszego zdjęcia??? Przepraszam za takie pytania, ale to mój pierwszy samolot i nie wiem jeszcze co i jak działo się koło silnika. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Zdecydowanie tak i możesz trochę odrapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danio934 Napisano 20 Marca 2008 Autor Share Napisano 20 Marca 2008 Dzisiaj bardzo mały postęp pracy: Odrapałem miejsce na silnik: I wkleiłem silnik: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Kiepskie fotki możesz pzejechać silnik suchym pędzlem srebtną farbą niewiem czy to zrobiłeś bo widac nie wyrażnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danio934 Napisano 21 Marca 2008 Autor Share Napisano 21 Marca 2008 Wiem, że fotki są kiepskie lepiej wychodzą w świetle sztucznym niż dziennym, a silnik przejechałem srebrną farbą. Mam małe pytanie odnośnie malowania samolotu nie mam niestety koloru aluminium który jest potrzebny do pomalowania samolotu czy mogę go zastąpić stalowym??? Jeśli nie to już nie zdążę na czas z samolotem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Mozesz pomalowaj jak tylko zechcesz. Kwestia poprawnosci i oceny modelu, to juz inna sprawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danio934 Napisano 31 Marca 2008 Autor Share Napisano 31 Marca 2008 Zapraszam do galerii http://modelwork.pl/viewtopic.php?p=95729#95729 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi