Solo Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 W MojeHobby pojawiły się właśnie nowe koloru Gunze, do tej pory nieobecne w ich palecie, albo dostępne wyłącznie w zestawach: turkus i błękit do ruskich kabin, zinc chromate czy chromate yellow primer. https://www.mojehobby.pl/szukaj.php?divide_days=1÷_categories=0&search_only_new=0&search_producer=483199&search_delivery_from[d]=2&search_delivery_from[m]=4&search_delivery_from[r]=2019&search_delivery_to[d]=2&search_delivery_to[m]=4&search_delivery_to[r]=2019 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted April 11, 2019 Author Share Posted April 11, 2019 (edited) Porównałem kolory Gunze z ruskim turkusem MRP. Jak widać na zdjęciu różnica jest w zasadzie niezauważalna, przynajmniej ja nie byłem w stanie jej dostrzec, mimo dokładnego oglądania pod światło. Przy okazji jak na ich tle wygląda turkus eduardowych blaszek.RP. Edited April 11, 2019 by Solo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zzz Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 Możemy się spodziewać zmiany koloru blach Edka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted April 11, 2019 Author Share Posted April 11, 2019 Ne wiem czy to zasadne, bo jeśli porównać kolory blaszek do kolorów kabin MiG-21 na dobrych zdjęciach, to kolory Edka są bardziej podobne do oryginałów niż te MRP i Gunze. Eduard robi ten turkus nieco bardziej błękitny, Gunze i MRP są dla mnie trochę zbyt zielonkawe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts