TAW Napisano 11 Maja 2019 Share Napisano 11 Maja 2019 Przeglądam sobie oferty sklepów modelarskich i spodobał mi się model Pantery G od Dragona z gotowym zimmerittem. Do zestawu dołączone są gąsienice DS, o których czytałem na anglojęzycznym forum, że są kiepskie pod względem wytrzymałości i o ile dobrze zrozumiałem (angielski od czasów szkolnych staje się dla mnie coraz bardziej obcym językiem) można je malować tylko akrylami. To oznaczałoby, że wszelkie washe i nawet pigment fixer jakie posiadam nie miałyby zastosowania co w ogóle wypaczałoby sens ich użycia. Model jest dość drogi i przy takiej cenie chciałbym uniknąć inwestowania we friule. Czy ktoś z Was miał styczność z tymi DSami i czy da się z nimi żyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 11 Maja 2019 Share Napisano 11 Maja 2019 3 minuty temu, TAW napisał: Przeglądam sobie oferty sklepów modelarskich i spodobał mi się model Pantery G od Dragona z gotowym zimmerittem. Do zestawu dołączone są gąsienice DS, o których czytałem na anglojęzycznym forum, że są kiepskie pod względem wytrzymałości i o ile dobrze zrozumiałem (angielski od czasów szkolnych staje się dla mnie coraz bardziej obcym językiem) można je malować tylko akrylami. To oznaczałoby, że wszelkie washe i nawet pigment fixer jakie posiadam nie miałyby zastosowania co w ogóle wypaczałoby sens ich użycia. Model jest dość drogi i przy takiej cenie chciałbym uniknąć inwestowania we friule. Czy ktoś z Was miał styczność z tymi DSami i czy da się z nimi żyć? DS-y znane są od lat, więc większość "pancerniaków" miała z nimi styczność. Niedawno poruszyłem temat: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 11 Maja 2019 Autor Share Napisano 11 Maja 2019 Dzięki Seb. Jak zobaczyłem te zdjęcia tygrysich gąsienic to mi szczęka opadła i opinię mam już wyrobioną. Zastanawia mnie tylko czemu tak renomowana firma dalej dodaje takie felery do swoich produktów. Przecież mają informacje o tym od swoich klientów. Teraz widzę, że do dość drogich modeli Dragona trzeba jeszcze doliczyć 120 zł. Pozostanę chyba fanem japońskich samoskładaków. Dziwne, że forumowa wyszukiwarka nie znalazła mi tego tematu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 11 Maja 2019 Share Napisano 11 Maja 2019 14 minut temu, TAW napisał: Dzięki Seb. Jak zobaczyłem te zdjęcia tygrysich gąsienic to mi szczęka opadła i opinię mam już wyrobioną. Zastanawia mnie tylko czemu tak renomowana firma dalej dodaje takie felery do swoich produktów. Przecież mają informacje o tym od swoich klientów. Teraz widzę, że do dość drogich modeli Dragona trzeba jeszcze doliczyć 120 zł. Pozostanę chyba fanem japońskich samoskładaków. Dziwne, że forumowa wyszukiwarka nie znalazła mi tego tematu... Nie, gąski są ok, nie stosuj tylko tych specyfików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi