Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, pytanie nie raz się pojawiało na forach niektóre tematy już zawierają nie aktualne linki....

Jakie Zestaw z Tamiya w skali 1:48 będzie najlepszy do zestawu żywicznego Wolf Pack o numerze 48022 (taki jak na zdjęciu) 

Ogólnie przymierzałem się do modelu Tamiyi   F-16 C/N Aggressor/adversary 

Ale częściej chyba polecanym jest Thunderbird.

Pozdrawiam. 

48022-1.jpg

1465_package.jpg

122345-10000-pristine.jpg

Napisano (edytowane)

Oba zestawy mają wszystkie części niezbędne do zrobienia F-16C Block 52. Osobiście wolę agresora, bo ma wypraski z normalnego, szarego plastiku, Thunderbirds to paskudny, biały plastik, na którym w ogóle nie widać detali. Ten zestaw Wolfpacka to w ogóle chyba pasuje do zestawów Tamki Block x0, bo widzę że jest tam wlot powietrza NSI i odpowiedni silnik. Tak więc jak chcesz zaoszczędzić to możesz kupić tańszego F-16CJ Block 50 i przerobić go tym zestawem.
Do Aggressora/Thunderbirds potrzebujesz wyłącznie tę podstawę statecznika ze spadochronem i antenki oraz boczne światełka na wlocie powietrza.

Edytowane przez Solo
Napisano

Dzięki wielkie :)! 

Napisano

Jeśli jeszcze nie kupiłeś tego Wolfpacka, to możesz poszukać zestaw AttackSquadron, też dedykowany do Tamki.
Będzie na pewno taniej, jakościowo podobnie i będziesz miał tam wszystko co trzeba, włącznie z prawidłową wersją klapy przedniego podwozia. Tylko że trudno to dziś dostać.
https://www.mojehobby.pl/products/PAF-F-16C-upgrade-set-for-Tamiya.html

Ewentualnie klapę zestawową samemu przerobić (nie jest to trudne) i użyć zubożoną wersję tego samego zestawu AS, która jest dostępna:
http://www.modelmaker.com.pl/ASQ48073-1-48-F16-tailcone-with-drag-chute-for-Tamiya/1327/

Napisano

Wolfa już mam, tylko modelu mi brakowało. 

Napisano

To jeszcze przy okazji pytania o F, jak jest z kolorystyką, z zewnątrz mamy dwa kolor szary i ciemniejsze plamy, czy spód ma swój oddzielny kolor, jaki kolor również we wnętrzu na goleniach i kółkach? Pozdrawiam. :)

Napisano

Interesuje mnie w wykonaniu Ta maszyna 

4050.jpg