Grzegorz Napisano 15 Marca 2008 Share Napisano 15 Marca 2008 (edytowane) MTLBU... Bardzo dziękuję, żołnierzom z 17-stej za wyrozumiałość i cierpliwość… Cdn... Edytowane 15 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 15 Marca 2008 Share Napisano 15 Marca 2008 Grzegorzu bardzo dziękuję za zdjęcia i czekam jeszcze na zdjecia MTLB "Opal" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 15 Marca 2008 Autor Share Napisano 15 Marca 2008 Grzegorzu bardzo dziękuję za zdjęcia i czekam jeszcze na zdjecia MTLB "Opal" Będą, będą... Ten OPAL to niezła sensacja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 16 Lutego 2010 Share Napisano 16 Lutego 2010 Witam, Mam z pisma "Poligon" oraz "Nowa Technika Wojskowa" jakieś rzuty boczne pojazdów opartych o podwozie MT-LBu i chciałbym je sprowadzić do konkretnej skali. W sieci znalazłem wymiary MT-LBu: długość: 7210mm (inne dane: 7250mm); szerokość: 2850mm; wysokość: 1905mm (inne dane: 2350mm); prześwit: 400mm; rozstaw środków gąsienic: 2500mm. Czy może ktoś potwierdzić te wymiary - szczególnie chodzi mi o jakiś konkretny wymiar, który pomoże określić długość kadłuba pojazdu. Na przykład: - właśnie długość kadłuba; - odległość osi krańcowych kół nośnych; - długość oporową gąsienic. Pozdrawiam. Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BVM Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 Witam,Mam z pisma "Poligon" oraz "Nowa Technika Wojskowa" jakieś rzuty boczne pojazdów opartych o podwozie MT-LBu i chciałbym je sprowadzić do konkretnej skali. W sieci znalazłem wymiary MT-LBu: długość: 7210mm (inne dane: 7250mm); szerokość: 2850mm; wysokość: 1905mm (inne dane: 2350mm); prześwit: 400mm; rozstaw środków gąsienic: 2500mm. Czy może ktoś potwierdzić te wymiary - szczególnie chodzi mi o jakiś konkretny wymiar, który pomoże określić długość kadłuba pojazdu. Na przykład: - właśnie długość kadłuba; - odległość osi krańcowych kół nośnych; - długość oporową gąsienic. Pozdrawiam. Przemek Wymiary: ~ Długość - 7210 mm ~ Szerokość - 2850 mm ~ Wysokość (body) - 2035 mm Prześwit (klirens -) 400 mm Tor - 2500 mm Rozstaw osi - 4445 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 1 Marca 2010 Autor Share Napisano 1 Marca 2010 BVM podał wymiary zgodne z instrukcją eksploatacji... Габаритные размеры: ~ длина – 7210 мм ~ ширина – 2850 мм ~ высота (по корпусу) – 2035 мм Дорожный просвет (клиренс –)400 мм Колея – 2500 мм База – 4445 мм Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 Witam, Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi