radoslaw6363 Napisano 2 Czerwca 2019 Napisano 2 Czerwca 2019 Jako że pracuję nad Whiteyem obejrzałem warsztat dotyczący tematu i spodobał mi się efekt końcowy. Niestety nie bardzo wiem jak potraktować powierzchnię modelu żeby czegoś nie zepsuć .Na gotową pomalowaną powierzchnię autor warsztatu natryskuje jakieś plamki i myślę że to nazywa się filtr .Ja dla utrudnienia maluję aerografem niebieską Hataką przeznaczoną do pędzla i zastanawiam się czy używany rozcieńczalnik nie uszkodzi powierzchni Farby ,może ktoś stosuje takie zaawansowane techniki i coś doradzi ? Cytuj
zzz Napisano 2 Czerwca 2019 Napisano 2 Czerwca 2019 Nie, to nie jest filtr, tylko marmurek. Masz wideo jak koleś maluje, to zrób to samo. Cytuj
kzugaj Napisano 2 Czerwca 2019 Napisano 2 Czerwca 2019 5 godzin temu, mbrnnr napisał: Nie, to nie jest filtr, tylko marmurek. Masz wideo jak koleś maluje, to zrób to samo. Masz racje ale na koniec jeszcze linie podzialu poprawione carna matowa rozcienczona 5% farby 95% rozcienczalnika. Mozna zastosowac czarna farbe lub smoke od Tamiya Cytuj
zzz Napisano 2 Czerwca 2019 Napisano 2 Czerwca 2019 No to postshading linii podziału. To samo robi też David Damek. Nie przepadam, w ograniczonym zakresie przydatna metoda weatheringu. W każdym razie wszystko w filmiku pokazane. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi