radoslaw6363 Napisano 2 Czerwca 2019 Share Napisano 2 Czerwca 2019 Jako że pracuję nad Whiteyem obejrzałem warsztat dotyczący tematu i spodobał mi się efekt końcowy. Niestety nie bardzo wiem jak potraktować powierzchnię modelu żeby czegoś nie zepsuć .Na gotową pomalowaną powierzchnię autor warsztatu natryskuje jakieś plamki i myślę że to nazywa się filtr .Ja dla utrudnienia maluję aerografem niebieską Hataką przeznaczoną do pędzla i zastanawiam się czy używany rozcieńczalnik nie uszkodzi powierzchni Farby ,może ktoś stosuje takie zaawansowane techniki i coś doradzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 2 Czerwca 2019 Share Napisano 2 Czerwca 2019 Nie, to nie jest filtr, tylko marmurek. Masz wideo jak koleś maluje, to zrób to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 2 Czerwca 2019 Share Napisano 2 Czerwca 2019 5 godzin temu, mbrnnr napisał: Nie, to nie jest filtr, tylko marmurek. Masz wideo jak koleś maluje, to zrób to samo. Masz racje ale na koniec jeszcze linie podzialu poprawione carna matowa rozcienczona 5% farby 95% rozcienczalnika. Mozna zastosowac czarna farbe lub smoke od Tamiya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 2 Czerwca 2019 Share Napisano 2 Czerwca 2019 No to postshading linii podziału. To samo robi też David Damek. Nie przepadam, w ograniczonym zakresie przydatna metoda weatheringu. W każdym razie wszystko w filmiku pokazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi