Skocz do zawartości

Kawasaki NINJA ZX-RR - TAMIYA - 1:12

DarkWing

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Słowo się rzekło, wiec przedstawiam drugi z dwóch ostatnio zbudowanych modeli - modele były budowane równocześnie, dzięki temu mogłem cieszyć się "ciągłym" modelowaniem. Gdy na jednym lakier schnął i utwardzał się, na warsztacie był drugi model :).
Model wykonany bez żadnych modyfikacji, schemat malowania z okładki.

Na początek kilka zdjęć z okresu budowy - motor w wersji topless - zdjęcia troszke słabsze bo robione na szybko, bez korekty balansu bieli tła...

mPiYKwR.jpg

vLCSv3Z.jpg

3AFdT3D.jpg

43UIn2c.jpg

yg3O7pl.jpg

zfZs4nD.jpg

XWit6ag.jpg

Hczv72n.jpg

i gotowy model, czyli właściwa galeria :)

qka0dsG.jpg

YEMgUhd.jpg

qbi4jEI.jpg

AbwRTCy.jpg

1C2ciIQ.jpg

OwC7HjH.jpg

IO6hmDW.jpg

OVULNHw.jpg

u3NAJHv.jpg

mmK2uIF.jpg

dlwNWwf.jpg

hTYucjr.jpg

Te dwa ostatnio prezentowane motorki wzbogaciły moja kolekcję, która obecnie tak się prezentuje...

f70mu7s.jpg

• Like 2

Piekny i od razu pierwsza uwaga. kolega skleja motocykle a wykazał się laictwem w podstawach. ZXRR to motocykl klasy MotoGP - maszyna wyczynowa. nie zastanowiło CIę, że w przednich tarczach nie ma otworów wntylujących? nie ma ich bo to tarcze wykonane z Carbonu, wiec srebrny kolor to duże faux pas w tym modelu. W sumie pierwsza i jedyna. Reszta perfekt. Cale szczęscie pozostawiłeś oryginalne malowanie, bo zrobienie innego było by drugim Faux pas, gdyż zespół kawasaki, jako jeden z niewielu (poza nim Suzuki) nie udostępniał maszyn zespołom prywatnym ani satelickim, wiec wystepowały wyłacznie w barwach fabrycznych. Co natomiast przykuło mą uwagę i niestety w gotowym modelu jest zasłonięte, to przebarwienia wydechu jakie zrobiłeś - po prostu majstersztyk. jak prawdziwe.

Edytowane przez Thombike

@WojtosDK wnioskuję po tym wpisie, że nie masz pojęcia jakiego koloru są tarcze ceramiczne. nawet ja zrobiłem błąd we wpisie, nazywając je carbonowymi ale to jest niezgodne z prawdą Są wykonane ze spieków i zapewniam CIę, nie sa takie srebrzyste. WŁasciwie to wyglądają tak - 

Modulo%20ant%20Ferrari%20california%20%2

@Thombike przepraszam już nic nie będę pisał taki znawca, że strach coś powiedzieć ? weź gościu wrzuć na luz bo chyba upały Ci zaszkodziły i oceniasz czyjąś wiedzę przez internet ? Twoje wpisy taka pychą (głupio mądrą) biją że szkoda z Tobą dyskutować jak z góry uważasz że nikt nic nie wie i Ty się lepiej znasz ? tak się składa że MotoGP się interesuje i motocyklami również i miałem okazję widzieć takie tarcze na żywo, więc nie pokazuj mi zdjęć.... Zdjęcie które pokazałeś nie ma z nimi nic wspólnego. Tarcze w MotoGP wyglądają bardziej grafitowo i zależy pod jakim kątem patrzysz czy robisz zdjęcie (bardzo trudno moim zdaniem oddać taką powłokę na modelu) możesz stać z boku i wydają się srebrne podchodzisz bliżej i są prawie czarne z resztą napisałem, że mogłyby być ciemniejsze, choć może tak wyszło na zdjęciach.... Z resztą  stosuje się też stalowe tarcze podczas "mokrego" ścigania tyle że nawiercane już w tedy ? zobacz sobie jest taka srebrzysta nawiercana tarcza w tym modelu z tylu, Twoim zdaniem przednie tarcze są tak samo srebrne? ?Radzę wyjść kiedyś z domu na jakiś wyścig czy nawet wystawę i sobie pooglądać na żywo, a nie wrzucać zdjęcia ?   @Thombike nie wnioskuj już nic więcej bo nie potrafisz wyciągnąć ich  prawidłowo ? przepraszam może uraziłem, ale denerwują mnie tacy próżni ludzie ? bez urazy nie znam Cię w życiu nie wiem jaki jesteś ☺️ poogladaj sobie inne warsztaty/ galerie kolegi @DarkWing już nie raz robił maszynę klasy Moto GP 

Edytowane przez WojtosDK

• 2 weeks later...