DarkWing Napisano 17 Czerwca 2019 Share Napisano 17 Czerwca 2019 Witam Słowo się rzekło, wiec przedstawiam drugi z dwóch ostatnio zbudowanych modeli - modele były budowane równocześnie, dzięki temu mogłem cieszyć się "ciągłym" modelowaniem. Gdy na jednym lakier schnął i utwardzał się, na warsztacie był drugi model :). Model wykonany bez żadnych modyfikacji, schemat malowania z okładki. Na początek kilka zdjęć z okresu budowy - motor w wersji topless - zdjęcia troszke słabsze bo robione na szybko, bez korekty balansu bieli tła... i gotowy model, czyli właściwa galeria Te dwa ostatnio prezentowane motorki wzbogaciły moja kolekcję, która obecnie tak się prezentuje... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtosDK Napisano 17 Czerwca 2019 Share Napisano 17 Czerwca 2019 Podziwiam piękna kolekcja aż nabrałem chęci na sklejanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster3 Napisano 17 Czerwca 2019 Share Napisano 17 Czerwca 2019 Jest na czym oko zawiesić :). Cały czas myślę o prawku na motocykl ale czy i kiedy to już zupełnie inna para że tak powiem gumiaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 18 Czerwca 2019 Share Napisano 18 Czerwca 2019 (edytowane) Piekny i od razu pierwsza uwaga. kolega skleja motocykle a wykazał się laictwem w podstawach. ZXRR to motocykl klasy MotoGP - maszyna wyczynowa. nie zastanowiło CIę, że w przednich tarczach nie ma otworów wntylujących? nie ma ich bo to tarcze wykonane z Carbonu, wiec srebrny kolor to duże faux pas w tym modelu. W sumie pierwsza i jedyna. Reszta perfekt. Cale szczęscie pozostawiłeś oryginalne malowanie, bo zrobienie innego było by drugim Faux pas, gdyż zespół kawasaki, jako jeden z niewielu (poza nim Suzuki) nie udostępniał maszyn zespołom prywatnym ani satelickim, wiec wystepowały wyłacznie w barwach fabrycznych. Co natomiast przykuło mą uwagę i niestety w gotowym modelu jest zasłonięte, to przebarwienia wydechu jakie zrobiłeś - po prostu majstersztyk. jak prawdziwe. Edytowane 18 Czerwca 2019 przez Thombike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtosDK Napisano 18 Czerwca 2019 Share Napisano 18 Czerwca 2019 @Thombike z tego co widzę srebrne takie to one nie są mogłyby być ciemniejsze, ale może to też kwestia zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 20 Czerwca 2019 Share Napisano 20 Czerwca 2019 @WojtosDK wnioskuję po tym wpisie, że nie masz pojęcia jakiego koloru są tarcze ceramiczne. nawet ja zrobiłem błąd we wpisie, nazywając je carbonowymi ale to jest niezgodne z prawdą Są wykonane ze spieków i zapewniam CIę, nie sa takie srebrzyste. WŁasciwie to wyglądają tak - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtosDK Napisano 20 Czerwca 2019 Share Napisano 20 Czerwca 2019 (edytowane) @Thombike przepraszam już nic nie będę pisał taki znawca, że strach coś powiedzieć weź gościu wrzuć na luz bo chyba upały Ci zaszkodziły i oceniasz czyjąś wiedzę przez internet Twoje wpisy taka pychą (głupio mądrą) biją że szkoda z Tobą dyskutować jak z góry uważasz że nikt nic nie wie i Ty się lepiej znasz tak się składa że MotoGP się interesuje i motocyklami również i miałem okazję widzieć takie tarcze na żywo, więc nie pokazuj mi zdjęć.... Zdjęcie które pokazałeś nie ma z nimi nic wspólnego. Tarcze w MotoGP wyglądają bardziej grafitowo i zależy pod jakim kątem patrzysz czy robisz zdjęcie (bardzo trudno moim zdaniem oddać taką powłokę na modelu) możesz stać z boku i wydają się srebrne podchodzisz bliżej i są prawie czarne z resztą napisałem, że mogłyby być ciemniejsze, choć może tak wyszło na zdjęciach.... Z resztą stosuje się też stalowe tarcze podczas "mokrego" ścigania tyle że nawiercane już w tedy zobacz sobie jest taka srebrzysta nawiercana tarcza w tym modelu z tylu, Twoim zdaniem przednie tarcze są tak samo srebrne? Radzę wyjść kiedyś z domu na jakiś wyścig czy nawet wystawę i sobie pooglądać na żywo, a nie wrzucać zdjęcia @Thombike nie wnioskuj już nic więcej bo nie potrafisz wyciągnąć ich prawidłowo przepraszam może uraziłem, ale denerwują mnie tacy próżni ludzie bez urazy nie znam Cię w życiu nie wiem jaki jesteś poogladaj sobie inne warsztaty/ galerie kolegi @DarkWing już nie raz robił maszynę klasy Moto GP Edytowane 20 Czerwca 2019 przez WojtosDK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 30 Czerwca 2019 Share Napisano 30 Czerwca 2019 Naobrażał i napisał - bez urazy...Oksymoron pierwszej klasy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi