woocasch Napisano 16 Lipca 2019 Share Napisano 16 Lipca 2019 (edytowane) Witam, Była jedna rajdówka Kubicy w barwach Lotosu to może być i druga Za bazę posłużył oczywiście produkt Belkits wraz z szutrowym transkitem. Felgi zostawiłem z zestawu, ponieważ na takich Kubica zaliczył start, metę i Fiesta stała też na nich dzień przed rajdem w parku serwisowym. Co do modelu to moim zdaniem nie ma na co narzekać, jakość jest bardzo dobra, a składanie przyjemne. Jedyne większe zmiany w nadwoziu to pootwierane wloty w grillu i za nimi dodane chłodnice oraz zmiana wyglądu otworów w masce. Do tego karbon na grillu, lusterkach i spojlerze. We wnętrzu wymianie uległ fotel pilota, dodałem łopatkę przy kierownicy i dźwignia kierunkowskazów powędrowała na druga stronę kolumny kierowniczej. Zrobiłem też imitację nawiewów. Oczywiście w kilku miejscach pojawił się też karbon. Jeszcze słówko co do kalek Racing43. Kładło się je bardzo dobrze, fajnie reagowały z płynami i szczerze to była to sama przyjemność. Polecam je z czystym sumieniem No dobra, dość pisania czas na zdjęcia: Tym razem chyba widać którędy się wsiada do środka Edytowane 17 Lipca 2019 przez woocasch 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster3 Napisano 16 Lipca 2019 Share Napisano 16 Lipca 2019 Fajna "fefucha" :). Chociaż ja pamiętam czasy kiedy to Focus jeździł w WRC :D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 18 Lipca 2019 Share Napisano 18 Lipca 2019 no tym razem widać:) całkiem spoko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 20 Lipca 2019 Share Napisano 20 Lipca 2019 ale żeby nie było zbyt słodko, to chyba coś nie tak jest z siatką na wlotach powietrza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 20 Lipca 2019 Share Napisano 20 Lipca 2019 2 godziny temu, sushi79 napisał: ale żeby nie było zbyt słodko, to chyba coś nie tak jest z siatką na wlotach powietrza.. Sushi79 - masz dobry wzrok, niewątpliwie ta siatka nie pasuje. Ale poza tym model wyszedł bardzo fajnie. Duża różnica (oczywiście na plus) w porównaniu z poprzednim modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woocasch Napisano 22 Lipca 2019 Autor Share Napisano 22 Lipca 2019 Coś nie tak tzn. co jest nie tak jak być powinno? I masz na myśli przedni grill czy siatki w masce? I jak już tak dopytuję to czy oby dwie czy któraś konkretnie Ci się nie podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 22 Lipca 2019 Share Napisano 22 Lipca 2019 4 godziny temu, woocasch napisał: Coś nie tak tzn. co jest nie tak jak być powinno? I masz na myśli przedni grill czy siatki w masce? I jak już tak dopytuję to czy oby dwie czy któraś konkretnie Ci się nie podoba? Jeśli o mnie chodzi to po uwadze Sushi przyjrzałem się głównie siatkom na masce. Moim zdaniem mają za grube oczka, tak na oko ponad 1 mm czyli 25 mm w oryginale, a to już jest drobna siatka ogrodzeniowa. Efekt potęguje brak obramówki tej siatki. Zrób obramówkę, kładąc na obrzeżach nawet zwykłą czarną nitkę krawiecką, a nie będzie widać tych poszarpań. Siatka na grillu też chyba za gruba, ale to już nie rzuca tak się w oczy. Ja, kilka lat temu kupiłem za grosze na allegro 14 różnych siatek. Ale to tylko drobna uwaga, model piękni Ci wyszedł, zwłaszcza że biały, a to najgorszy kolor do utrzymania czystości. Mam jeszcze drobne pytanie. Jak nabyłeś te kalki? Oni mają je w swojej ofercie, czy na indywidualne zamówienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woocasch Napisano 22 Lipca 2019 Autor Share Napisano 22 Lipca 2019 Siatka na grillu jest z zestawu, czyli to co daje Belkits w pudełku. Na masce jest z Abera, szczerze to teraz z głowy nie pamiętam, której użyłem, ale głównie korzystam z siatek z oczkami 0,5mm i 1mm. Nie spodziewałem się aż tak dokładnej analizy każdego szczegółu i wytykania nawet najmniejszego uchybienie, no ale widać taki urok tego forum A co do kalek to tak jak pisałem jest to produkt Racing43, już są raczej ciężko dostępne, ale można je kupić choćby tutaj: https://www.spotmodel.com/product_info.php?products_id=18985 Kiedyś były także w ofercie MF-Zone, ale z tego co wiem to już się wyprzedały i nie ma w planach nowej produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 22 Lipca 2019 Share Napisano 22 Lipca 2019 27 minut temu, woocasch napisał: ...Nie spodziewałem się .... wytykania nawet najmniejszego uchybienie, .... To po prostu przez zazdrość. Dzięki za info o kalkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 22 Lipca 2019 Share Napisano 22 Lipca 2019 woocasch...nawet nie wierz jakie rzeczy tu mogą wytknąć...mi sie wydaje ze sąsiadka zle przykleiłeś . widac jak by byla przyklejona z gory a powina byc od dolu maski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woocasch Napisano 22 Lipca 2019 Autor Share Napisano 22 Lipca 2019 Popatrz sobie na oryginał, tam siatka jest zlicowana z górną krawędzią, gdybym dał ją od dołu też by to nie wyglądało dobrze. A co do sąsiadek to nie mam zamiaru ich do niczego przyklejać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 23 Lipca 2019 Share Napisano 23 Lipca 2019 mi się rozchodzi o siatkę na masce.zdjęcie ktore pokazał Marak -patrząc na zdjęcie, siatka prawa,widać ze góra i prawy bok siaki jest cos z nia nie tak. gora jak by odchodzila od maski a bok zbyt duzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi