Skocz do zawartości

Stug IV Late - Dragon 1:72

balu

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio zaglądając na półkę, rzucił mi się w oczy mój drugi model, jako że pierwszy to tam nie stoi

s1.jpg

Jakiś tak mdły i bez wyrazu, ale na czymś trzeba było się uczyć. To poszedł do Cleanlux'a, bo chciałem przetestować czy to działa. Okazało się, że działa tylko trzeba nieraz sobie szczoteczką pomagać. Uważać trzeba na gumiane ......... gąski, bo mi sie połamały Jak szczotką chciałem czyścic to w niektórych miejscach wogóle się rozleciały, co widać na ostatnim zdjęciu

Takie kamo planuję i mam pytanie, czy ma ktoś jakieś zdjęcia jak to wyglada?? bo tu schurtzeny zasłaniają

stug_iv01.jpg

A tu pacjent: dorzuciłem mu figurkę Preisera i kilka drobiazgów

st1.jpg

st2.jpg

st3.jpg

st4.jpg

Co sądzicie o drzewku?? Ogólnie będzie to jesień, wszędzie pełno liści i tych kolein z przodu nie będzie, no i trochę błota musi być ze względu na gumiane ... ....... ...... gąsienice

Pierwsza odsłona modelu była mdła bo zabrakło wykończenia, błoto, brud zadrapania itd. Co do drzewka to przydało by się jakieś listowie.
Trochę będzie liści, ale ogólnie to jesień będzie

Jeśli autor planszy miał chciał odwzorować pewien znany pojazd to mu niezbyt wyszło...
Masz może jakieś ciekawe malowanie? Bo dragon proponuje tylko to co było, albo cały żółty

Zdjęcie z http://klub.chip.pl/krzemek/index_mal.htm

Masz może jakieś ciekawe malowanie? Bo dragon proponuje tylko to co było, albo cały żółty Evil or Very Mad

Szczerze mówiąc nie kojarzę żadnego StuG-a IV z Rundumsfeuerem, a bez szyn na Schürzen...

Takie kamo planuję i mam pytanie, czy ma ktoś jakieś zdjęcia jak to wyglada?? bo tu schurtzeny zasłaniają

stug_iv01.jpg

Balu a jak ty zrobisz takie koleczka i to jeszcze na kanciastym modelu.

Bo na schurzenach to moze jeszcze, szablon i heya.

Ale na modelu.

Mimo wszystko powodzenia.

A drzewko wyglada na takie uschniete czyli chore do wyciecia.

Pozdrawiam.

Balu a jak ty zrobisz takie koleczka i to jeszcze na kanciastym modelu.

Bo na schurzenach to moze jeszcze, szablon i heya.

Ale na modelu.

Mimo wszystko powodzenia.

A drzewko wyglada na takie uschniete czyli chore do wyciecia.

Pozdrawiam.

Pędzlować to myślałem, ale chyba mi przeszło Narazie zapodkładowany na żółto i stoi, bo nie wiem jak go pomalować

Do drzewa to poprzyklejam trochę mniejszych gałązek, to co teraz jest zrobione w 5 minut

Po malowaniu wpadłem na pomysł, żeby złamać mu lufę .... Taki artystyczny akcent

st6.jpg

Resztę popołudnia spędziłem na dorabianiu jej od nowa, jutro będzie gotowa

st7.jpg

Chyba na razie porobię jednokolorowe modele

Co jak co, ale zlamac lufe to nielada wyczyn.

Gratuluje

Serio: Czekam na dalsze postepy.

Pozdrawiam

A dziękuję Ale najlepsze jest to, że spadł na ziemię i nie odpadł KM, ani właz tylko złamała sie lufa

• 5 weeks later...

Trochę podrasowałem drzewko, podmaluje je trochę i powinno być ok Podwozie pomalowane w 3 minuty, ponieważ planuję trochę go pobłocić

Wie ktoś może na jaki kolor pomalować ludka??:D

st11.jpg

st10.jpg

Wydaje mi sie ze ludka na zielono, poniewaz to altyrelia samobiezna.

Czolgisci tylko miel czarne mundury. Ew. mozna tez chyba jakies kamo.

Jesli sie myle niech mnie ktos poprawi.

Co sie tak swieci na jarzmie armaty? SIDOLUX?

Jesli chodzi o drzewka to jestem na etapie hodowli komosy ciernistej.

Pozdrawiam.

Jesli chodzi o drzewka to jestem na etapie hodowli komosy ciernistej.

Pozdrawiam.

Ja z tym sobie dam już spokój, ale też się nad hodowlą zastanawiam. Skąd masz ziarna??

A świeci się, aż miło czekając na kalki i washe, od glossu vallejo Z ludkiem to nie wiem, bo napisali mi też, że na Feldgrau ...

Nie za mały ten otwór na hamulcu wylotowym?

Taki dragon zrobił i nie zastanawiałem się nad tym, ale patrząc teraz to wygląda podejrzanie ... Czarny pigment załatwi sprawę

że na Feldgrau ...

ten kolor obowiazywal we wczesnej fazie wojny.

Ja maluje Vallejo 085 - 70920 Germaan uniform no i jest to kolor ciemnawo-zielony, napewno nie szary.

No to na taki go pomaluję Też mam ten kolor, ale mi sie wydaje, że nie jest on taki ciemny

Mundur...no cóż, robisz prania, czy ktokolwiek w Twoim otoczeniu i widzisz, jak wygladają ubrania.

Pewnie widzisz, że te niekoniecznie ładne a lubiane tracą kolor..więc jeśli był zielony, mógł przejść w szary.

Drzewko, no cóż, za grubo chyba tam u góry, szlif, odcięcie zgrubień i jak żywe, niemalowane ;)

Z cicha podglądam, pozdrawiam!