balu Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Ostatnio zaglądając na półkę, rzucił mi się w oczy mój drugi model, jako że pierwszy to tam nie stoi Jakiś tak mdły i bez wyrazu, ale na czymś trzeba było się uczyć. To poszedł do Cleanlux'a, bo chciałem przetestować czy to działa. Okazało się, że działa tylko trzeba nieraz sobie szczoteczką pomagać. Uważać trzeba na gumiane ......... gąski, bo mi sie połamały Jak szczotką chciałem czyścic to w niektórych miejscach wogóle się rozleciały, co widać na ostatnim zdjęciu Takie kamo planuję i mam pytanie, czy ma ktoś jakieś zdjęcia jak to wyglada?? bo tu schurtzeny zasłaniają A tu pacjent: dorzuciłem mu figurkę Preisera i kilka drobiazgów Co sądzicie o drzewku?? Ogólnie będzie to jesień, wszędzie pełno liści i tych kolein z przodu nie będzie, no i trochę błota musi być ze względu na gumiane ... ....... ...... gąsienice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Pierwsza odsłona modelu była mdła bo zabrakło wykończenia, błoto, brud zadrapania itd. Co do drzewka to przydało by się jakieś listowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Jeśli autor planszy miał chciał odwzorować pewien znany pojazd to mu niezbyt wyszło... Zdjęcia są, ale ten StuG był pokryty Zimmeritem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 21 Marca 2008 Autor Share Napisano 21 Marca 2008 Pierwsza odsłona modelu była mdła bo zabrakło wykończenia, błoto, brud zadrapania itd. Co do drzewka to przydało by się jakieś listowie. Trochę będzie liści, ale ogólnie to jesień będzie Jeśli autor planszy miał chciał odwzorować pewien znany pojazd to mu niezbyt wyszło... Masz może jakieś ciekawe malowanie? Bo dragon proponuje tylko to co było, albo cały żółty Zdjęcie z http://klub.chip.pl/krzemek/index_mal.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Masz może jakieś ciekawe malowanie? Bo dragon proponuje tylko to co było, albo cały żółty Evil or Very Mad Szczerze mówiąc nie kojarzę żadnego StuG-a IV z Rundumsfeuerem, a bez szyn na Schürzen... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 22 Marca 2008 Share Napisano 22 Marca 2008 Takie kamo planuję i mam pytanie, czy ma ktoś jakieś zdjęcia jak to wyglada?? bo tu schurtzeny zasłaniają Balu a jak ty zrobisz takie koleczka i to jeszcze na kanciastym modelu. Bo na schurzenach to moze jeszcze, szablon i heya. Ale na modelu. Mimo wszystko powodzenia. A drzewko wyglada na takie uschniete czyli chore do wyciecia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 23 Marca 2008 Autor Share Napisano 23 Marca 2008 Balu a jak ty zrobisz takie koleczka i to jeszcze na kanciastym modelu. Bo na schurzenach to moze jeszcze, szablon i heya. Ale na modelu. Mimo wszystko powodzenia. A drzewko wyglada na takie uschniete czyli chore do wyciecia. Pozdrawiam. Pędzlować to myślałem, ale chyba mi przeszło Narazie zapodkładowany na żółto i stoi, bo nie wiem jak go pomalować Do drzewa to poprzyklejam trochę mniejszych gałązek, to co teraz jest zrobione w 5 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 25 Marca 2008 Autor Share Napisano 25 Marca 2008 Po malowaniu wpadłem na pomysł, żeby złamać mu lufę .... Taki artystyczny akcent Resztę popołudnia spędziłem na dorabianiu jej od nowa, jutro będzie gotowa Chyba na razie porobię jednokolorowe modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Co jak co, ale zlamac lufe to nielada wyczyn. Gratuluje Serio: Czekam na dalsze postepy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 27 Marca 2008 Autor Share Napisano 27 Marca 2008 Co jak co, ale zlamac lufe to nielada wyczyn.Gratuluje Serio: Czekam na dalsze postepy. Pozdrawiam A dziękuję Ale najlepsze jest to, że spadł na ziemię i nie odpadł KM, ani właz tylko złamała sie lufa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 25 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2008 Nowa lufa od Panthery Teraz pomalować gąski i bandaże ... W sumie nie wiem po co bo błoto większość pokryje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 26 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2008 Trochę podrasowałem drzewko, podmaluje je trochę i powinno być ok Podwozie pomalowane w 3 minuty, ponieważ planuję trochę go pobłocić Wie ktoś może na jaki kolor pomalować ludka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 Wydaje mi sie ze ludka na zielono, poniewaz to altyrelia samobiezna. Czolgisci tylko miel czarne mundury. Ew. mozna tez chyba jakies kamo. Jesli sie myle niech mnie ktos poprawi. Co sie tak swieci na jarzmie armaty? SIDOLUX? Jesli chodzi o drzewka to jestem na etapie hodowli komosy ciernistej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 26 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2008 Jesli chodzi o drzewka to jestem na etapie hodowli komosy ciernistej. Pozdrawiam. Ja z tym sobie dam już spokój, ale też się nad hodowlą zastanawiam. Skąd masz ziarna?? A świeci się, aż miło czekając na kalki i washe, od glossu vallejo Z ludkiem to nie wiem, bo napisali mi też, że na Feldgrau ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 Nie za mały ten otwór na hamulcu wylotowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 26 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2008 Nie za mały ten otwór na hamulcu wylotowym? Taki dragon zrobił i nie zastanawiałem się nad tym, ale patrząc teraz to wygląda podejrzanie ... Czarny pigment załatwi sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 Ja bym go rozwiercił. http://www.hot.ee/relvaleht/relv-3.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 że na Feldgrau ... ten kolor obowiazywal we wczesnej fazie wojny. Ja maluje Vallejo 085 - 70920 Germaan uniform no i jest to kolor ciemnawo-zielony, napewno nie szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 26 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2008 że na Feldgrau ... ten kolor obowiazywal we wczesnej fazie wojny. Ja maluje Vallejo 085 - 70920 Germaan uniform no i jest to kolor ciemnawo-zielony, napewno nie szary. No to na taki go pomaluję Też mam ten kolor, ale mi sie wydaje, że nie jest on taki ciemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 Mundur...no cóż, robisz prania, czy ktokolwiek w Twoim otoczeniu i widzisz, jak wygladają ubrania. Pewnie widzisz, że te niekoniecznie ładne a lubiane tracą kolor..więc jeśli był zielony, mógł przejść w szary. Drzewko, no cóż, za grubo chyba tam u góry, szlif, odcięcie zgrubień i jak żywe, niemalowane ;) Z cicha podglądam, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Moze niekoniecznie w szary, ale ja zawsze dodaje troche bialego dla rozjasnienie wlasnie tego koloru o ktorym mowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Skąd masz ziarna?? Allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 27 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Skąd masz ziarna?? Allegro Ziarno zakupiłem http://allegro.pl/show_item.php?item=353988978, dobre będzie? Bo z tego co czytałem to się jakoś teraz sadzi. Wiecie może kiedy spodziewać sie plonów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 27 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Na próbę Vallejo German Uniform, i wygląda trochę dziwnie jak na razie :P Poobijałem delikatnie górę, teraz trochę zmatowić i do błota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 5 Maja 2008 Autor Share Napisano 5 Maja 2008 Znów poprawiłem krzaka, bo mnie drażnił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi