Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moje wypociny. Modelik przyjemny, mało elementów, robiłem go typowo relaksacyjnie. Pierwszy raz zastosowałem suchy pędzel. Największą wadą modelu jest siatka-nie pasuje idealnie i pod wpływem ognia z kuchenki skurczyła mi się(SIC!) na tyle, że szpachlowałem ją wikolem. No i kalki wyglądają jak foliówka, ale już niedługo zakupę sobie odpowiednie specyfiki. No to zapraszam do komentowania! (Chciałem też bardzo podziękować osobom pomagającym mi przy budowie-wielkie dzięki!)

d560d09c16ed8bda.jpg

381338f930ffcf9a.jpg

0e56c2f628958897.jpg

d388168f4146aca8.jpg

PS. Życzę wszystkim modelwork`owcom wesołych świąt, smacznego jajka, mokrego dyngusa, ładnej choinki, bogatego mikołaja itp.(PS2-to miał być tygrys, ale trudno)

c1edfaa472ff81eb.jpg

Napisano

Fajnie wygląda, tylko zastanawia mnie czemu nie wkleiłeś siatek przed malowaniem? można by je ładnie podszpachlować A lakierowałeś go przed kalkami? Możesz trochę koła i spód przybrudzić, wtedy wyglądał by dużo ciekawiej, ale jest dobrze

Napisano

Jest dobrze, całkiem niezły model pozwole sobie ocenić 4+/6

Szkoda że byłeś zbyt niecierpliwy i nie kupiłeś odpowiednich lakierów, wtedy model prezentował by się lepiej, co do suchego pędzla to efekt wyszedł zadowalająco

Pozdrawiam !

Napisano

Przykro mi, ale nie mam dostępu do takich wymyślnych chemikaliów. Co do siatki to szpachlowałem ją przed malowaniem, ale różnice w położeniu fragmentów(nawet 1,5 mm) były za duże, by nie było nic wiadać....

Napisano

Witam!

Na posowiecką blachę zdecydowanie lepszy od gazu jest płomień zwyczajnej świeczki - blaszka szczególnie ta perforowana się nie deformuje . Ewentualnie - porozcinać na kawałki - wtedy zdecydowanie lepiej można ją poskładać do kupy .

Pozdrawiam!

Napisano (edytowane)

Fajny maluszek,ładnie się prezentuje,dobre zdjęcie.

Też miałem okazję go poskładać(niestety nie szpachlowałem,moze zżarła mnie rutyna),dostałem jako prezent,fajnie i szybko sie składało(2 h),sam plastik...blaszka(kolejne 2h), jak kolega wspomniał,troszkę grubawa i na "sucho"(bo ja tak zaginałem,szczypczykami) troszkę zionęło strachem..no i w zimowym malowaniu zrobiłem.

Co do specyfików,myślę..ze sidolux pod tak plaską powierzchnie będzie super.

Tu żadnych zmiękczaczy raczej nie potrzeba(być może się mylę)

Nie wiem,jak nakładasz wash itp..ale sido...kalki,wash i sido,tylko na "płaty" gdzie zostały umiejscowione będą w sam raz.

Po tym jakieś lekkie obicia,mat i znów"dobicia" z resztą,czyli błotko,kurz itp

Łączący się w bólu

RJ

Edytowane przez Gość
Napisano

Osobiscie nie lubie suchego pedzla na modelu.

Widac troche paprochow.

Za to jajko to naprawde bardzo fajne.

Super pomysl, kreatywnosc itd.

Wykorzystaj to w modelach.

Pozdrawiam

Napisano
.Za to jajko to naprawde bardzo fajne.

Super pomysl, kreatywnosc itd.

Wykorzystaj to w modelach.

Pozdrawiam

Mam wykorzystać w modelach jajko? Hem oryginalny pomysł

Napisano