Pavvelek Napisano 12 Września 2019 Share Napisano 12 Września 2019 Słowem wstępu Mam na inne Paweł mam 40 lat i jest to mój pierwszy w życiu model. Wszystko malowane pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavvelek Napisano 12 Września 2019 Autor Share Napisano 12 Września 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavvelek Napisano 12 Września 2019 Autor Share Napisano 12 Września 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 12 Września 2019 Share Napisano 12 Września 2019 Świetnie Paweł Jak na pierwszy model jest super. Warto było założyć warsztat i posłuchać kolegów. Teraz czas na następny! Widzę, że malujesz jeszcze zbyt gęstymi farbami, też tak robiłem. Rozcieńczaj 1:1 i maluj 2-3 razy. Zobaczysz różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandorjan Napisano 12 Września 2019 Share Napisano 12 Września 2019 I olinowanie, poczytaj jak robią chłopaki, druciki, rozciągnięta ramka nad ogniem, ja na przykład używam plecionki wędkarskiej. Fajnie udaje prawdziwa linę tylko trzeba się namęczyć z naciąganiem jej i malować trzeba, bo te naprawdę cieniutkie znalazłem tylko w kolorze zielonym. A jak będziesz używał zwykłej żyłki to poczytaj o triku podgrzania jej np kadzidełkiem, wtedy się naciągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavvelek Napisano 12 Września 2019 Autor Share Napisano 12 Września 2019 Na początku była żyłka. Według instrukcji 0.5 mm ale jak słusznie zauważył koledzy w warsztacie komuś coś nie poszło i lina 0.5 była grubo za gruba więc z braku innych środków padło na nić. A tu wideo z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 30 Września 2019 Share Napisano 30 Września 2019 Jeżeli chodzi o linki to polecam elastyczne np. takie http://sklep.jsc.pl/index.php/produkt/nitka-modelarska-elastyczna-grubosc-012-mm-dlugosc-25-m-k-005 Lub https://sklep.gpm.pl/akcesoria/lancuchy-nici-linki/nic-elastyczna-200-m Używam ich do okrętów kartonowych, ale myślę, że w plastikach też dadzą radę. A jak na pierwszy model do całkiem fajnie. Tylko, jak napisał burzatg, rozcieńczaj farby. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi