Skocz do zawartości

Messerschmitt Bf-108 Taifun 1:48 Eduard

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Taki mały słwony raport ale postęp w pracach ogromny. Sklejony wyszpachlowany i pomalowany podkładem ale nie ma zdjęć bo aparatu w tej chwili nie posiadam

Napisano

Wstępne malowanie

dsc075223tm.jpg

dsc075241ns.jpg

dsc075268bs.jpg

dsc075286rg.jpg

W tej chwili pomalowałem wszystkie linie na czarno potem będe malował mocno rozrzedzoną niebieską i zielona farbą następne zdjęcia będą najwcześniej we wtorek bądź środe

pozdrawiam

• 4 weeks later...
Napisano

Powiem tak: model skończony ale.. no właśnie ale przy rozcinaniu pękła mi szybka miesiąć już się z nią mocuje, najpierw z rozcięciem a potem ze sklejeniem itp a gdy już wszystko było git i polerowałemją ostatni raz to znowu pękła Narazie model stoi z byle jak skejoną szybką w pułce pod szybą na modelarni żeby się nie kurzył może z czasem to poprawie albo uda mi sie jakieś vacu zmotać.

Zdjęc nie ma bo aparatu też nie ma ale postaram się poniedzieli pstrykąć pare zdjęc, bo już siostra wróci z aparatem

pozdrawiam

Napisano

kurde lipa troche z tą szybka (a miało byc tak pięknie)

ale cuż moze popytaj a nóz ktoś sie znajdzie i bedzie miał taką szybkę

Lucjusz, chłopie, posty piszemy poprawną polszczyzną...

• 5 weeks later...
Napisano

Żeby nie było że prace stoja maksymalnie. Wczoraj na nocce postanowielm że go skończe.

Narazie wygląda tak

dscf02091qh9.jpg

dscf02121sf9.jpg

dscf02141xy1.jpg

sorki za jakość zdjęć ale dopiero się ucze nowym aparatem

Napisano

No fajniutki Mam tylko pytanie co do podwozia. Nie przerabialem tematu ale czy ono podobnie jak w 109-ce nie powinno byc bardziej na ksztalt / \

• 4 weeks later...