Trojan Napisano 27 Września 2019 Share Napisano 27 Września 2019 Witam Sytuacja jest następująca. Po zmieszaniu składników - baza, utwradzacz, rozcieńczalnik - po chwili lakier uzyskuje konsystencję rzadkiego kisielu. Z początku myślałem, że zachodzi jakaś reakcja z plastikowym pojemniczkiem ale podobnie jest w szkle. Tego lakieru używałem już kilkukrotnie i nie było problemów. Lakier kupiony ok 1,5 roku temu. Czy możliwe, że stracił trwałość, właściwości? Lakier jest drogi więc nie chcę marnować go na ciągłe eksperymenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 30 Września 2019 Share Napisano 30 Września 2019 Miałem podobnie tylko lekko mleczny się zrobił ale polakierowalem nim akurat obudowę pada od XO. I o dziwo połysk wyszedł bardzo ładnie, na zdjęciu widać nie doskonałości ale to bazę źle położyłem bo kończył mi się spray Ogólnie to pękła mi zakretka od thinera bodajże i szukam zastępczej butli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nn31 Napisano 12 Października 2019 Share Napisano 12 Października 2019 Najszybciej utwardzacz traci przydatność do użycia. Juz po pierwszym otwarciu nowego pojemnika zaczyna się powolny proces starzenia. Nie wiem jak jest z zero paints, bo ja używałem tylko 2K typowo samochodowego, ale z samochodowych można kupować tylko sam utwardzacz w małych pojemnikach i mieć zawsze świeży. Lakier i rozcieńczalnik mają bardzo długi czas przydatności, ja mam chyba ponad 5 lat i są w dobrym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi