hampel08 Napisano 28 Września 2019 Share Napisano 28 Września 2019 Będąc w delegacji w Białoruskim mieście Homel, trafiłem na regionalne muzeum o tematyce wojskowej. Poniżej walkaround egzemplarza Mi-8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hampel08 Napisano 28 Września 2019 Autor Share Napisano 28 Września 2019 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Maja 2020 Share Napisano 14 Maja 2020 (edytowane) Dobre fotki tym bardziej że to ciekawa i rzadka konstrukcja : Mi-8PP czyli śmigłowiec do walki elektronicznej. Te boczne dziwaczne anteny to system Akacja (o ile dobrze pamiętam) przeznaczony do zakłócania nieprzyjacielskich stacji radiolokacyjnych. A te "tuby" pod kadłubem przy przednim kole to chłodnice bo system jak na starą sowiecką technologię przystało strasznie się grzał. Tu fotka egzemplarza w służbie: https://i.redd.it/su2s9kf9v5t21.jpg Edytowane 14 Maja 2020 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi