danielodziem Napisano 14 Października 2019 Napisano 14 Października 2019 Pierwszy pojazd wyścigowy jaki wykonałem. Tamiya 1/24 Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka 2 1 Cytuj
woocasch Napisano 15 Października 2019 Napisano 15 Października 2019 Rewelacja! A brudzenie, jak dla mnie, wygląda mega realistycznie Cytuj
danielodziem Napisano 15 Października 2019 Autor Napisano 15 Października 2019 Rewelacja! A brudzenie, jak dla mnie, wygląda mega realistycznie https://ninetalis.com/walkarounds/racing/w-toyota-ts050/ Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj
nn31 Napisano 19 Października 2019 Napisano 19 Października 2019 Pięknie wykonany model. Jakby jeszcze zrobić dioramę - fragment toru wyścigowego... Ja jestem w trakcie robienia Porsche 962C (taki jak w miniaturce) i też mam ochotę zrobić go na "używanego". Tym bardziej że to stary i uproszczony model z tamiyi, ubogi w detale i można by "nadrobić" fajnym brudzeniem. Cytuj
danielodziem Napisano 20 Października 2019 Autor Napisano 20 Października 2019 Pięknie wykonany model. Jakby jeszcze zrobić dioramę - fragment toru wyścigowego... Ja jestem w trakcie robienia Porsche 962C (taki jak w miniaturce) i też mam ochotę zrobić go na "używanego". Tym bardziej że to stary i uproszczony model z tamiyi, ubogi w detale i można by "nadrobić" fajnym brudzeniem. Toru nie będzie.... Ponieważ on jest zrobiony po wyścigu.... Kierowcy nie ma w środku więc tor nie pasuje... Planuję podstawkę ze sponsorami... Lud zdje pojazduWysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj
nn31 Napisano 25 Października 2019 Napisano 25 Października 2019 (edytowane) Mam pytanie odnośnie kredki. Na zdjęciu z warsztatu widzę napis na kredce że można rysować na błyszczących powierzchniach. Czy to znaczy, że nie był konieczny podkład z lakieru bezbarwnego matowego ? Czy po "kredkowaniu" położyłeś lakier? Fajnie Ci wyszły również opony, realistycznie wytarte. Edytowane 25 Października 2019 przez nn31 . Cytuj
danielodziem Napisano 25 Października 2019 Autor Napisano 25 Października 2019 Mam pytanie odnośnie kredki. Na zdjęciu z warsztatu widzę napis na kredce że można rysować na błyszczących powierzchniach. Czy to znaczy, że nie był konieczny podkład z lakieru bezbarwnego matowego ? Czy po "kredkowaniu" położyłeś lakier? Fajnie Ci wyszły również opony, realistycznie wytarte. Lakier jest położony w celu zabezpieczenia kalek.. Poszedł gloss Tamki.. Później zabawa kredka. Mniej/więcej i ścieranie ewentualne patyczkiem... Na sucho lub mokroWysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj
GTiStyle Napisano 6 Listopada 2019 Napisano 6 Listopada 2019 Patent z kredką bardzo ciekawy i na pewno do wykorzystania. Nie ma problemu ze ścieraniem? Tzn zastanawiam się jak trwała jest ta kredka na modelu? Poza tym cacuś. Cytuj
danielodziem Napisano 6 Listopada 2019 Autor Napisano 6 Listopada 2019 Sciera się bez problemu.... Czy na sucho czy na mokro.. Model jest nie ruszany... A samo się nie zetrze. Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi