danielodziem Napisano 14 Października 2019 Share Napisano 14 Października 2019 Pierwszy pojazd wyścigowy jaki wykonałem. Tamiya 1/24 Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woocasch Napisano 15 Października 2019 Share Napisano 15 Października 2019 Rewelacja! A brudzenie, jak dla mnie, wygląda mega realistycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 15 Października 2019 Autor Share Napisano 15 Października 2019 Rewelacja! A brudzenie, jak dla mnie, wygląda mega realistycznie https://ninetalis.com/walkarounds/racing/w-toyota-ts050/ Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nn31 Napisano 19 Października 2019 Share Napisano 19 Października 2019 Pięknie wykonany model. Jakby jeszcze zrobić dioramę - fragment toru wyścigowego... Ja jestem w trakcie robienia Porsche 962C (taki jak w miniaturce) i też mam ochotę zrobić go na "używanego". Tym bardziej że to stary i uproszczony model z tamiyi, ubogi w detale i można by "nadrobić" fajnym brudzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 20 Października 2019 Autor Share Napisano 20 Października 2019 Pięknie wykonany model. Jakby jeszcze zrobić dioramę - fragment toru wyścigowego... Ja jestem w trakcie robienia Porsche 962C (taki jak w miniaturce) i też mam ochotę zrobić go na "używanego". Tym bardziej że to stary i uproszczony model z tamiyi, ubogi w detale i można by "nadrobić" fajnym brudzeniem. Toru nie będzie.... Ponieważ on jest zrobiony po wyścigu.... Kierowcy nie ma w środku więc tor nie pasuje... Planuję podstawkę ze sponsorami... Lud zdje pojazduWysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nn31 Napisano 25 Października 2019 Share Napisano 25 Października 2019 (edytowane) Mam pytanie odnośnie kredki. Na zdjęciu z warsztatu widzę napis na kredce że można rysować na błyszczących powierzchniach. Czy to znaczy, że nie był konieczny podkład z lakieru bezbarwnego matowego ? Czy po "kredkowaniu" położyłeś lakier? Fajnie Ci wyszły również opony, realistycznie wytarte. Edytowane 25 Października 2019 przez nn31 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 25 Października 2019 Autor Share Napisano 25 Października 2019 Mam pytanie odnośnie kredki. Na zdjęciu z warsztatu widzę napis na kredce że można rysować na błyszczących powierzchniach. Czy to znaczy, że nie był konieczny podkład z lakieru bezbarwnego matowego ? Czy po "kredkowaniu" położyłeś lakier? Fajnie Ci wyszły również opony, realistycznie wytarte. Lakier jest położony w celu zabezpieczenia kalek.. Poszedł gloss Tamki.. Później zabawa kredka. Mniej/więcej i ścieranie ewentualne patyczkiem... Na sucho lub mokroWysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 6 Listopada 2019 Share Napisano 6 Listopada 2019 Patent z kredką bardzo ciekawy i na pewno do wykorzystania. Nie ma problemu ze ścieraniem? Tzn zastanawiam się jak trwała jest ta kredka na modelu? Poza tym cacuś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 6 Listopada 2019 Autor Share Napisano 6 Listopada 2019 Sciera się bez problemu.... Czy na sucho czy na mokro.. Model jest nie ruszany... A samo się nie zetrze. Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi