FAHR Posted December 19, 2019 Share Posted December 19, 2019 Czy ktoś z kolegów posiada może jakieś materiały dotyczące oznaczeń czołgów niemieckich z lat 70-ch i 80-ch? Chodzi mi o kwestie związane z symbolami umieszczanymi na wozach, ewentualnie godłami jednostek, które wtedy funkcjonowały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAHR Posted December 22, 2019 Author Share Posted December 22, 2019 Bulik, pytam tak ogólnie. Psuje aktualnie MBT-70 i chciałbym go zrobić w malowaniu "what if" w barwach Bundeswehry i dać mu oznaczenia takie, które trzymałyby się jakichś realiów, rozumiesz. Numer rejestracyjny, krzyże, numer taktyczny i co jeszcze tam się powinno znaleźć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAHR Posted December 24, 2019 Author Share Posted December 24, 2019 Bulik no napisałeś wszystko...co wiem;) Dokumentacja jest obszerna na temat tych czołgów. Mi chodzi bardziej o to, jakie standardowe oznaczenia miałby ten wóz, gdyby wszedł do służby liniowej, opierając się na zasadach stosowanych w Bundeswerze w tym okresie. Mój ma być właśnie w rodzaju takiego "what if" czyli wóz seryjny w normalnej służbie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted December 24, 2019 Share Posted December 24, 2019 Myślę, że najlepszym wzorem będą Leopardy 1, jako odpowiedniki podstawowego czołgu z tego okresu. Ewentualnie wczesne wersję Leo 2 i M60. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAHR Posted December 24, 2019 Author Share Posted December 24, 2019 I o to mi chodziło! Dzięki wielkie, teraz można rzeźbić:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts