FAHR Napisano 19 Grudnia 2019 Napisano 19 Grudnia 2019 Czy ktoś z kolegów posiada może jakieś materiały dotyczące oznaczeń czołgów niemieckich z lat 70-ch i 80-ch? Chodzi mi o kwestie związane z symbolami umieszczanymi na wozach, ewentualnie godłami jednostek, które wtedy funkcjonowały. Cytuj
FAHR Napisano 22 Grudnia 2019 Autor Napisano 22 Grudnia 2019 Bulik, pytam tak ogólnie. Psuje aktualnie MBT-70 i chciałbym go zrobić w malowaniu "what if" w barwach Bundeswehry i dać mu oznaczenia takie, które trzymałyby się jakichś realiów, rozumiesz. Numer rejestracyjny, krzyże, numer taktyczny i co jeszcze tam się powinno znaleźć? Cytuj
FAHR Napisano 24 Grudnia 2019 Autor Napisano 24 Grudnia 2019 Bulik no napisałeś wszystko...co wiem;) Dokumentacja jest obszerna na temat tych czołgów. Mi chodzi bardziej o to, jakie standardowe oznaczenia miałby ten wóz, gdyby wszedł do służby liniowej, opierając się na zasadach stosowanych w Bundeswerze w tym okresie. Mój ma być właśnie w rodzaju takiego "what if" czyli wóz seryjny w normalnej służbie. Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 24 Grudnia 2019 Napisano 24 Grudnia 2019 Myślę, że najlepszym wzorem będą Leopardy 1, jako odpowiedniki podstawowego czołgu z tego okresu. Ewentualnie wczesne wersję Leo 2 i M60. Cytuj
FAHR Napisano 24 Grudnia 2019 Autor Napisano 24 Grudnia 2019 I o to mi chodziło! Dzięki wielkie, teraz można rzeźbić:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi