FAHR Napisano 19 Grudnia 2019 Share Napisano 19 Grudnia 2019 Czy ktoś z kolegów posiada może jakieś materiały dotyczące oznaczeń czołgów niemieckich z lat 70-ch i 80-ch? Chodzi mi o kwestie związane z symbolami umieszczanymi na wozach, ewentualnie godłami jednostek, które wtedy funkcjonowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 22 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2019 Bulik, pytam tak ogólnie. Psuje aktualnie MBT-70 i chciałbym go zrobić w malowaniu "what if" w barwach Bundeswehry i dać mu oznaczenia takie, które trzymałyby się jakichś realiów, rozumiesz. Numer rejestracyjny, krzyże, numer taktyczny i co jeszcze tam się powinno znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 24 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2019 Bulik no napisałeś wszystko...co wiem;) Dokumentacja jest obszerna na temat tych czołgów. Mi chodzi bardziej o to, jakie standardowe oznaczenia miałby ten wóz, gdyby wszedł do służby liniowej, opierając się na zasadach stosowanych w Bundeswerze w tym okresie. Mój ma być właśnie w rodzaju takiego "what if" czyli wóz seryjny w normalnej służbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 24 Grudnia 2019 Share Napisano 24 Grudnia 2019 Myślę, że najlepszym wzorem będą Leopardy 1, jako odpowiedniki podstawowego czołgu z tego okresu. Ewentualnie wczesne wersję Leo 2 i M60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 24 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2019 I o to mi chodziło! Dzięki wielkie, teraz można rzeźbić:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi