perdidos Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 (edytowane) Dość nietypowa foto-wycieczka po pokładzie jednego z najlepszych Niszczycieli w historii... (Błyskawica zajmuje w tym prestiżowym rankingu drugie miejsce- zaraz po ORP Burza). Zdjęcia nieco odmienne, od tych prezentowanych na co dzień. Są to prawie wyłącznie szczegóły wyposażenia. Uważam, iż tak będzie ciekawiej. I dla dopełnienia... kilka fotek działka 20mm Typu Oerlikon- Zdjęte z Błyskawicy, podczas pierwszego po wojnie przezbrojenia. TODO! Hoy no mas... Edytowane 30 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 bardzo fajne fotki, przez swoją "odmienność" przydatne przy budowie modelu dzięki Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 kilka fotek działka 20mm Typu OrleikonOerlikon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Fajne zdjęcia. Przy malowaniu okrętu strzelili babola z kolorem lewoburtowej lampy nawigacyjnej. Osłona zawsze jest czarna a w samej lampie tylko szybka jest czerwona lub zielona ( lub przeźroczysta dla świateł topowych, kotwicznych itepe... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perdidos Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 Oerlikon? Racja, mój błąd... Nigdy nie miałem głowy, do obcych nazw. Poprawiłem. Co do malowania lamp nawigacyjnych... To jest dość, często powtarzany błąd... Na przykład w kartonowym opracowaniu ORP Piorun z MM (Nr 12/2001)- jest dokładnie ta sama sytuacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi