Mr_hanky Napisano 7 Stycznia 2020 Share Napisano 7 Stycznia 2020 Drugi (po Shermanie) model z drukarki 3D który wydrukował mi kolega z pracy. Nie udało mi się w 100% uchwycić kolorów na zdjęciach: żółty jest w rzeczywistości mniej żółty a turkusowy bardziej zielony. Czekam na opinie, porady, uwagi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 8 Stycznia 2020 Share Napisano 8 Stycznia 2020 Całkiem fajnie wyszło, co prawda trudno się tu doszukiwać jakichś super detali, ale ogólny efekt robi wrażenie Gąsienice i wieża były drukowane jako osobne elementy? Na jakiej drukarce powstał wydruk? Kontury z czarnego pisaka czy pędzel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_hanky Napisano 8 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2020 Dokladnie, detale sa slabe mimo ze drukowany byl na najwyzszych detalach ale taki to urok drukowania malych rzeczy w 3D. Lufa byla tak malutka i nie wygladala jak lufa a wiec przeszczepilem nowa z elementu karabinu z innego modelu w 1:35. Tak wieza, i gasienice drukowanne oddzielne. To dokladnie ten: https://www.thingiverse.com/thing:2904718 Drukarka kolegi: Creality CR-10 Cale malowanie z reki pedzlami pod lupa i w okularach Pisaki mam rozne, ale nawet te najmniejsze nie nadaja sie do tak malych rzeczy: zeby uzyskac tak cienkie kontury przy tej skali trzeba uzywac 0,4 mm a te maja inne koncowki niz te wieksze i w efekcie slizgaja sie tylko po modelu. A nawet jak raz mi sie udalo zrobic kawaleczek- tusz nigdy nie wysechl na akrylowych farbach wiec dalem sobie spokoj i wymalowalem pedzlem. sorry za brak polskich znakow ale jestem w pracy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi