Thalgonis Napisano 22 Stycznia 2020 Share Napisano 22 Stycznia 2020 Revell, 1:48 Wiki mode ON: Pierwszy na świecie bombowiec z silnikami odrzutowymi. Jedna z ciekawszych, nowatorskich, a nawet pionierskich pod wieloma względami konstrukcji lotniczych okresu II wojny światowej /Wiki mode: OFF. Model (IMHO) trudny, szczególnie pod względem spasowania części - co by nie przykładać to zawsze jakaś szpara się znajdzie... Musiało im tam na górze podczas lotu nieźle piździć W każdym bądź razie, kawał plastiku nie na moje umiejętności Wg instrukcji ten schemat malowania stosowano w Kommando Bonow (Hptm. Kurt Bonow) Oranienburg 1945. Ale w jednym ze źródeł (S. Fleischer, M. Ryś „Ar 234 Blitz” Monografie Lotnicze 32) wyczytałem, że te nocne Ar 234 z tej jednostki wcale nie były przemalowywane na czarno (spód), więc te kamo to prawdopodobnie sci-fi. Pomijając już to, że nie wiem czy się kiedykolwiek jeszcze poważę na takie ciapkowanie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 23 Stycznia 2020 Share Napisano 23 Stycznia 2020 Szpary nie widać, ciapek nie ma się czego wstydzić i mnie osobiście bardzo podobają się przybrudzenia na krawędziach elementów ruchomych (klapy, lotki, stery wysokości). Jedynie nazewnictwo. Jednostka to EKD N234, a Kurt Bonow był jednym z jej pilotów przybyłym do jednostki 1 marca 1945 r. Widoczne małe oznaczenie F1, to kod KG76 i był stosowany tylko na samolotach tego pułku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 23 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2020 A bardzo koledze dziękuję! Nie zgłębiałem aż tak historii tej jednostki - przepisałem „na hama” co podawała instrukcja Revella. Sypię głowę popiołem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi