MichalZ Napisano 11 Kwietnia 2020 Share Napisano 11 Kwietnia 2020 Siemka ,do zaprezentowania mam pojazd M-ATV M1240A1 w skali 1:35 ,produkcji RFM , w zamyśle miał przypominać pojazd z Jednostki Wojskowej "AGAT", nie jestem specjalistą w tej dziedzinie a sam pojazd był opcją "B", myślałem że mogę z niego zrobić pojazd z PKW bez większych przeróbek ... niestety po dłuższej rozmowie z znawcami tematu okazało się że bez operacji by się nie obeszło. Potraktowałem ten model jako rozgrzewka przed "głównymi tematami" nie wchodząc w zbytnie detale zrobiłem coś takiego.... ,przy okazji Zdrowych Wesołych Świąt dla Wszystkich Pozdrawiam 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 11 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2020 29 minut temu, bulik58 napisał: okazało się że bez operacji by się nie obeszło .. czyli pacjent doraznie opatrzony i wypuszczony. Mam ten model i podobnie jak ty chcialem go zrobic w wersji PL, ale specjalsi w tym temacie naprowadzili mnie na wlasciwy tor. Pozostaje zakupic pare dodatkow i ... poczekam na ciebie. a model zacny choc troche golas, Zdrowych Wesołych Świąt Ale PL wersję krajową czy z misji? Ja naszego z misji będę robił z Pandy ;), trochę goły jest.. fakt, M-ATV zawsze kojarzył się z dużą ilością np:. Anten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 11 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2020 Teraz, bulik58 napisał: Ja naszego z misji będę robił z Pandy - tak wiem, wczytywalem sie w wasze dyskusje. Co do wersji - jeszcze nie niewiem choc wolabym misyjnego. O tyle dobrze ze mam obydwa modele RFM nie ruszony i Pande w ktorej zrobilem czesciowo podwozie i czeka na sygnal do startu. Co do anten- jeszcze masz mozliwosc je dorobic. Krajowe ich nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 11 Kwietnia 2020 Share Napisano 11 Kwietnia 2020 Krótko i bez doktoryzowania - świetnie wygląda, bardzo elegancko pomalowany. Tempo zawrotne. Masz szkolne 6 za całokształt, bo patrzy się na niego z radością! Czekam na Maxxpro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 12 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2020 10 godzin temu, bulik58 napisał: Krajowe ich nie mają- masz na mysli te ktore sa teraz w kraju? Nawet nie wiedzialem , to jak sie komunikuja z dca, lub miedzy wozami Miałem na myśli długie anteny biczowe oraz "tuby" od Duke, na naszych ich nie zaobserwowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Anteny Duke to tak naprawdę anty ied, więc u nas zupełnie bez powodu do stosowania. Wrzuciłeś BFT na klatkę (antena systemu swój - obcy) i tutaj nie jestem pewien, czy na krajowych jest montowana (wydaje mi się, że nie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 12 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) Model był wzorowany na tym http://odwaszegofotokorespondenta.blogspot.com/2017/06/pojazdy-jw-agat.html?m=1 Już usłyszałem które detale pominąłem, ale tak z grubsza, odblask z boku na klatce, czarne chlapacze oraz łoże M2 (już przemalowane), z tyłu nie powinno być tych trzech lampek Edytowane 12 Kwietnia 2020 przez MichalZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi