Pan_Cerny Napisano 22 Kwietnia 2020 Napisano 22 Kwietnia 2020 (edytowane) Ale tak żeby się trzymały. Polutowałem własnie błotniki do sd.kfz.251 (1:35) i chcę je przykleić do plastikowego kadłuba. Klejem CA który zwykle używam jest pattex S.O.S. super klej w żelu. Normalnie bym go użył, ale zaczynam mieć wątpliwości czy w tym wypadku to dobry wybór. Powierzchnia klejenie niewielka, błotniki przednie są dość spore, boję się, że łatwo je będzie utrącić. Czy jest coś lepszego? Może poxipol dwuskładnikowy? A może coś jeszcze innego? Edytowane 22 Kwietnia 2020 przez Pan_Cerny Cytuj
enten Napisano 22 Kwietnia 2020 Napisano 22 Kwietnia 2020 (edytowane) Wydaje mi się, że w 251 jest możliwość dołożenia niewielkiego wzmocnienia z płytek plastiku od spodu. Poza klejem CA chyba nie masz innego wyjścia aby je przykleić do kadłuba. Edytowane 22 Kwietnia 2020 przez enten Cytuj
Super Moderator Greif Napisano 9 Czerwca 2020 Super Moderator Napisano 9 Czerwca 2020 Możesz użyć epoksydu, do tego dolutuj 2 kołki z drutu wywierć otwory i masz beton od lat tak robie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi