Pan_Cerny Napisano 22 Kwietnia 2020 Share Napisano 22 Kwietnia 2020 (edytowane) Ale tak żeby się trzymały. Polutowałem własnie błotniki do sd.kfz.251 (1:35) i chcę je przykleić do plastikowego kadłuba. Klejem CA który zwykle używam jest pattex S.O.S. super klej w żelu. Normalnie bym go użył, ale zaczynam mieć wątpliwości czy w tym wypadku to dobry wybór. Powierzchnia klejenie niewielka, błotniki przednie są dość spore, boję się, że łatwo je będzie utrącić. Czy jest coś lepszego? Może poxipol dwuskładnikowy? A może coś jeszcze innego? Edytowane 22 Kwietnia 2020 przez Pan_Cerny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 22 Kwietnia 2020 Share Napisano 22 Kwietnia 2020 (edytowane) Wydaje mi się, że w 251 jest możliwość dołożenia niewielkiego wzmocnienia z płytek plastiku od spodu. Poza klejem CA chyba nie masz innego wyjścia aby je przykleić do kadłuba. Edytowane 22 Kwietnia 2020 przez enten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 9 Czerwca 2020 Super Moderator Share Napisano 9 Czerwca 2020 Możesz użyć epoksydu, do tego dolutuj 2 kołki z drutu wywierć otwory i masz beton od lat tak robie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi