KKrauz Napisano 11 Maja 2020 Share Napisano 11 Maja 2020 Kupiłem dzisiaj taki kartonik. z tyłu wygląda tak a w środku okazuję się że jest model jakość a'la mirage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Maja 2020 Share Napisano 11 Maja 2020 Sowiecki okręt podwodny typu M (tzw "Malutka") - dokładnie wersja XII. Ciekawe jak z gabarytami bo niestety to model z początku lat 90tych (firmy Политехника) a to straszne "mydła". Model tego typu i w tej skali wydał też Maquette (ale nie wiem czy to z tego samego źródła wypraski - francuski wyrób całkiem niezły ale zupełnie nie trzyma geometrii). Swoją drogą szkoda że to nie wersja XV bo mógłbyś wystrugać "polaka" - mieliśmy w służbie 6 sztuk Niestety z tej wersji się nie da przerobić, bo to była zupełnie inna konstrukcja i trzeba by rzeźbić od nowa wszystko od linii kadłuba po cały kiosk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KKrauz Napisano 11 Maja 2020 Autor Share Napisano 11 Maja 2020 Kupiłem z nadzieją, że da się zrobić naszą M- kę. Ale cóż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Maja 2020 Share Napisano 11 Maja 2020 wydaje mi się że za dużo byś miał dłubania.... M seria XII : M seria XV : co do "naszych" Malutkich to bardzo dobry model wypuścił ostatnio Bilmodel, ale to niestety żywica więc tanio nie jest. Tu kilka fotek z warsztatu m.in. tego modelu autorstwa Marwawa : http://www.modelarstwo.koszalin.pl/index.php/modele/409-whiskey-kockums-i-nie-tylko-1-350-bimodelmakers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi