KKrauz Napisano 11 Maja 2020 Napisano 11 Maja 2020 Kupiłem dzisiaj taki kartonik. z tyłu wygląda tak a w środku okazuję się że jest model jakość a'la mirage Cytuj
M.A.V. Napisano 11 Maja 2020 Napisano 11 Maja 2020 Sowiecki okręt podwodny typu M (tzw "Malutka") - dokładnie wersja XII. Ciekawe jak z gabarytami bo niestety to model z początku lat 90tych (firmy Политехника) a to straszne "mydła". Model tego typu i w tej skali wydał też Maquette (ale nie wiem czy to z tego samego źródła wypraski - francuski wyrób całkiem niezły ale zupełnie nie trzyma geometrii). Swoją drogą szkoda że to nie wersja XV bo mógłbyś wystrugać "polaka" - mieliśmy w służbie 6 sztuk Niestety z tej wersji się nie da przerobić, bo to była zupełnie inna konstrukcja i trzeba by rzeźbić od nowa wszystko od linii kadłuba po cały kiosk. Cytuj
KKrauz Napisano 11 Maja 2020 Autor Napisano 11 Maja 2020 Kupiłem z nadzieją, że da się zrobić naszą M- kę. Ale cóż. Cytuj
M.A.V. Napisano 11 Maja 2020 Napisano 11 Maja 2020 wydaje mi się że za dużo byś miał dłubania.... M seria XII : M seria XV : co do "naszych" Malutkich to bardzo dobry model wypuścił ostatnio Bilmodel, ale to niestety żywica więc tanio nie jest. Tu kilka fotek z warsztatu m.in. tego modelu autorstwa Marwawa : http://www.modelarstwo.koszalin.pl/index.php/modele/409-whiskey-kockums-i-nie-tylko-1-350-bimodelmakers Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi