adler Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Witam. Przeglądałem forum, ale nie znalazłem (?) porady, jak dobrze wykonać przestrzeliny na modelu samolotu, więc byłbym wdzięczny za pomoc. Poza tym, chciałbym się dowiedzieć, czy po "zasidoluksowaniu" i washu można model jeszcze czymś pokryć (jakimś lakierem czy czymś), aby go bardziej zakonserwować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaello Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Witam Co do tych przestrzałów to może rozgrzaną igłą można by coś takiego zrobić. Najpierw wbić ją w model a potem delikatnie poruszać ruchem okrężnym. A jeśli chodzi o konserwację to po lakierze błyszczącym dajesz jeszcze matowy i już bardziej nie zakonserwujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adler Napisano 11 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Dzięki, ale jaki dac lakier matowy? I kiedy go dać - zaraz po sidoluksie, czy już po washu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adler Napisano 11 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Przestrzeliny zawsze robiłem rozgrzaną igłą , ale myślałem że można jakoś bardziej "profesjonalnie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 adler- nie pisz post pod postem tylko, aby coś dopisać użyj opcji "Zmień"- to tak na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaello Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Jeśli chodzi o lakier do dajesz sido potem wash i jeszcze raz sido i dopiero potem mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adler Napisano 11 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Dzięki, ale jaki będzie najlepszy lakier matowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaello Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Ja używał Humbrola ale nie mam pojęcia jak działają inne bo to mój pierwszy lakier matowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhol Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Najpierw używałem matu Revella, ale to do nakładania pędzlem (spisywał się bardzo dobrze), ale kiedy zacząłem używać aerografu miałem pewne problemy z Revellem. Teraz do aero używam matu Vallejo i raczej na nic innego go nie zamienię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adler Napisano 12 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Dzięki wielkie! Ale co z otworami po kulach? Jak je najlepiej zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 5 Maja 2008 Share Napisano 5 Maja 2008 te filmiki ci pomogą http://pl.youtube.com/watch?v=GhUEGlNP2g8&feature=related i ten http://pl.youtube.com/watch?v=IcE9TyCHDbY&feature=related powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 5 Maja 2008 Share Napisano 5 Maja 2008 Pytanie natury technicznej - po każdej operacji, skrobania, szlifowania on używa kleju czy nitro na utrwalenie efektu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 9 Maja 2008 Share Napisano 9 Maja 2008 To jest klej tamiy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Zpewnością to jest klej pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi