quidamcorvus Napisano 4 Czerwca 2020 Share Napisano 4 Czerwca 2020 Poradnik: Teufelsberg, Tarcze strzeleckie. Budowa wsi Teufelsberg do Warheim FS trwa, a kolejnym elementem, którym postanowiłem urozmaicić teren są tarcze strzeleckie. Do tej pory w poradnikach związanych z Teufelbergiem pokazałem Wam jak zrobiłem: - mur pruski - dachówki - strzechę - drzewa owocowe - sernik - studnie Zapraszam do lektury powyższych poradników. Do budowy tarcz strzeleckich użyłem patyczków do szaszłyków, miedzianego drutu oraz plastikowych bitsów i spinacza biurowego, a wśród narzędzi znalazły się klej cyjanoakrylowy oraz ręczna wiertarka i nóż. Patyczki do szaszłyków pociąłem na 5 cm odcinki, po trzy na każdą tarczę, z których zbuduję następnie trójnogi stojak. Następnie dwie z nóg stojaka naciąłem w miejscu łączenia i skleiłem w kształt litery V. W międzyczasie skręciłem z wiązek miedzianego drugu warkocze o różnej grubości, które następnie zwinąłem w kształt spirali I pojedynczym drutem splotłem ramiona skręconego drutu oraz zrobiłem uchwyty - te ostatnie finalnie okazały się niepotrzebne i zostały odcięte. Dla wzmocnienia całość można nasączyć kilkoma kroplami kleju cyjanoakrylowego. Po wyschnięciu kleju łączącego pierwsze dwie belki przykleiłem trzecią nogę stojaka, a następnie owinąłem wybrane elementy sznurem, zrobionym z mocno skręconych dwóch miedzianych drucików, które także wzmocniłem kilkoma kroplami kleju. Przyszedł czas na zamocowanie tarcz strzeleckich, w tych celu nawierciłem w stojakach otwory, w których umieściłem haki zrobione ze spinacza biurowego. Wierzchołki stojaków ozdobiłem bitsami ze sztandarów. I ostatni krok, czyli zamocowanie na stojakach tarcz strzeleckich i pomalowanie całości farbą podkładową. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoYo Napisano 11 Sierpnia 2020 Share Napisano 11 Sierpnia 2020 Fajny pomysl i robota :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi