Skocz do zawartości

Galaxykits.com

Peter_D

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich modelarzy

Chciałbym Was zaprosić na moją nową stronkę poruszającą tematykę modelarstwa Sci-Fi - Galaxy Kits.

Na początku pomyślałem sobie, że stworzę coś na kształt bloga, gdzie opisywałbym modele dostępne w Polsce, oraz nowości ze świata. Z upływem czasu jednak, chciałem również by inni modelarze dzielili się swoimi dokonaniami oraz poradami.

Głównym założeniem było to, by przestrzec innych przed niektórymi wyrobami firm modelarskich, tak by ktoś wiedział co kupuje.

Co do samej strony to można dodawać swoje skończone modele, modele w trakcie realizacji, wypowiedzi na forum. Oczywiście jest jeszcze kilka pomysłów, ale wszystko w swoim czasie.

Jeśli macie jakieś własne modele na stanie to byłbym wdzięczny za dodanie tak zdjęć z realizacji jak i opisów jak się wam sklejało modele. Miło by było gdybyście opisywali jak najdokładniej budowy, tak by inni użytkownicy mieli jak najlepszy pogląd w zakres Waszej włożonej pracy.

Oczywiście jeśli macie jakieś uwagi co do grafiki, zasady działania i ogólnej ideologii serwisu to będę wdzięczny za komentarze i propozycje.

Oto adres: http://galaxykits.com/

Dzięki i pozdrawiam

Piotrek

Witaj

Rozumiem, że Twój projekt to jest coś w rodzaju mini-forum? Generalnie osobny projekt dotyczący tylko jednej gałęzi modelarstwa (Sci-Fi) ma szansę przeżyć, więc życzę Ci szczęścia i powodzenia. U nas na forum jest kilku modelarzy, którzy budują takie właśnie modele (najczęściej z Gwiezdnych Wojen), więc niewykluczone, że zgodzą się udzielić się na Twojej stronie - ale nie mi jest mówić za nich, sam musisz ich zapytać.

Pozdrawiam

PS: Czy stacje kosmiczne też zaliczają się do Sci-Fi? Chyba nie, bo one nie są Fiction...

Od jakiegoś czasu chciałem zrobić stronkę gdzie byłyby opisy modeli z filmów fantastycznych możliwe do kupienia w Polsce i na świecie. Po tym jak wkopałem się z jednym modelem, chciałem zrobić coś takiego, gdzie ludzie mogliby się dowiedzieć czy jakiś model czasami nie jest cofaniem się w ewolucji. Generalnie to miało być coś na zasadzie bloga, z możliwością dalszego rozwoju.

Kermit: Tak, to będzie tylko poświęcone Sci-Fi czyli tematyce, którą lubię i której trzymam się od momentu obejrzenia Gwiezdnych wojen.

Pytałem kilka osób odnośnie pomocy i część z nich wyraziło zgodę, za co jestem im bardzo wdzięczny.

LordDisneyland: Osobiście nie mam ani jednego, ale bardzo bym chciał mieć pojazd Eagle One (ten z Sigma i Pi ;)). Zobaczymy czy mi się uda go zdobyć.

Praetorian: Będę się starał udzielać na forum, ale pewnie głównie w kwestiach science-fiction, bo ten temat mnie najbardziej interesuje, a z innymi dziedzinami to się zobaczy, nie mówię nie

Niemniej jednak czy ktoś będzie dodawał swoje rzeczy czy też nie, ja i tak będę starał się dodawać tam swoje rzeczy. A jeśli będzie to robiło razem ze mną więcej osób to będzie mi miło i będę miał świadomość, że jednak taka stronka na coś się przydaje

Pozdrawiam

P

• 5 months later...

Ja tam np. jestem zadowolony, że taka stona powstała i z pewnością będę ją polecał moim klientom Sam też kilka rzeczy ciekawych się dowiedziałem więc jak najbardziej strona wartościowa.