miqs Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 Mój ukochany model japońca Narazie wychodzi przepięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 miqs twoj ulubiony woz jest w rekach profesjonalistki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 27 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Witam! Oto pomalowana kasta na kolor Midnight blue, choć na zdjęciach nie widać, że jest to kolor wchodzący w niebieski. Jutro pomaluję kastę clearem i myślę, że kolor stanie się głębszy. Ogólnie bardzo mi się podoba uzyskany kolorek . Tu jeszcze parę części pomalowanych czarnym matem i półmatem. Pozdrowienia, Ada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Noooo jak narazie bardzo mi się podoba... Jak się tak bardziej przypatrzeć to gdzieniegdzie widać taki lekki granatowy . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 No kolorek też fajny , czekamy na nastepne warstwy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Coś mi się lakier nie widzi... przejechalbym go papierkiem pod wodą i dał ostatnią cieniutką warstwę, bo jakby jakieś paprochy były, czy coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 27 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Lakier już przeszlifowany, jutro ostatania warstwa. A te paprochy to tylko kurz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 No to nie mam zastrzeżeń. Ładny mat ci wychodzi Choć lekką domieszkę połysku mógłby mieć, byłby bardziej realistyczny, ale to tylko odczucia płynące ze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 No to nie mam zastrzeżeń. Ładny mat ci wychodzi Choć lekką domieszkę połysku mógłby mieć, byłby bardziej realistyczny, ale to tylko odczucia płynące ze zdjęcia. A po co jak i tak clear pójdzie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Clear na podwozie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 28 Kwietnia 2008 Share Napisano 28 Kwietnia 2008 Clear na podwozie? Sorki nie wiedziałem, że codzi o podwozie. Nie sprecyzowałeś tego dokładnie i ja też źle zrozumiałem . Bo na nadwoziu jest też mat narazie. Sorki jeszcze raz . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 28 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2008 Dziś nałożyłam pierwszą warstwę clearu MM na kastę. Oto jak się to prezentuje: Są małe nierówności, więc przeszlifuję powierzchnie papierkiem wodnym i położę następną warstwę lakieru. Ogólnie jestem zadowolona z efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 28 Kwietnia 2008 Share Napisano 28 Kwietnia 2008 Cześć!! O żesz!! Ale metalic Bardzo mi się podoba kolor i ogólnie model. A jakiego koloru zrobisz wnętrze "koleżanko modelarko"?? Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 28 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2008 Myślę, że wnętrze zrobię mniej więcej tak: Myślę nad zamianą tych czerwonych akcentów na kolor niebieski. Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 28 Kwietnia 2008 Share Napisano 28 Kwietnia 2008 Jak dla mnie to fajnie bedzie to wygladalo z tym niebieskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 28 Kwietnia 2008 Share Napisano 28 Kwietnia 2008 ahhh... kolejny przykład, że płeć żeńska ładnie kolorki potrafi dobrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 28 Kwietnia 2008 Share Napisano 28 Kwietnia 2008 wow super kolorek.Wszystko bardzo ładnie wykonane.moze pomozesz mi w doborze kolorów?hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 28 Kwietnia 2008 Share Napisano 28 Kwietnia 2008 AH ten kolorek , cód miód i malika :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 28 Kwietnia 2008 Share Napisano 28 Kwietnia 2008 Piękny kolorek. Super odcień i do tego jeszcze metalic... . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 29 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2008 Witam serdecznie, Dziś położyłam drugą warstwę lakieru bezbarwnego oraz pomalowałam elementy podwozia i kilka innych części. Podwozie pomalowałam na czarny półmat. Tarcze jeszcze do małej poprawki. Podwozie w czasie schnięcia - teraz kolor jest trochę mniej błyszczący. No niestety na lakierze pojawiła się tzw. skórka pomarańczy, ale jeszcze jutro przeszlifuję lekko lakier i położę ostatnią warstwę. Myślę, że po polerce będzie lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 1 Maja 2008 Autor Share Napisano 1 Maja 2008 Cześć wszystkim, Oto postępy nad modelem: Złożone podwozie. Światła w trakcie malowania farbkami do szkła (clear). Zamaskowane szyby. I tu fotki kasty - jeszcze nie malowałam jej ostatnią warstwą lakieru. Dziś zabieram się za wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Maja 2008 Super Moderator Share Napisano 1 Maja 2008 Witam. No super wygląda to podwozie jak i cała reszta. A czy masz możliwość, żeby przewiercić, wydech, chodzi o końcówki? Tak aby nie było tego zasklepionego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 1 Maja 2008 Autor Share Napisano 1 Maja 2008 No niestety nie mam żadnej mini wiertarki, ale postaram się znaleźć gdzieś w sklepie takie małe wiertełko do zwykłej wiertarki i spróbuję przewiercić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 A jaką średnicę mają? Może da się skorzystać z igieł, są o średnicach 12 mm a niekiedy większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 Ten lakier wygląda jak kameleon Pięknie prezentują się postępy. oby tak dalej/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi