zbyneck Napisano 18 Kwietnia 2008 Share Napisano 18 Kwietnia 2008 Witam,miałem pokazać ten model od razu w galerii,ale złożyło sie całkiem inaczej. A było to tak... kiedy wklejałem te antenki przytkała mi sie igła (wiecie używam kleju wamodu w tubce z igłą lekarską)i niefartownie wystrzelił mi klej,tworząc gustowny klejowy kleks,niszcząc kalkomanie.. Po strasznie długich poszukiwaniach nowych kalek stwierdziłem że ,nie mam wyjścia ,musiałem kupić nowy zestaw i skserować sobie kalkomanie.. Potem okazało się że, papier Bare Metal jest nieosiągalny a do tego strasznie drogi,postanowiłem wykorzystać oryginalne kalkomanie ,i w tym momencie wpadłem na rewelacyjny pomysł zrobienia nowego"rydwanu",w pozycji ostrego zakręcania na ręcznym hamulcu...dlatego warsztat a nie galeria. Do tej pory złożyłem górę oraz cały dól osłony boczne i kokpit trochę przymiarek przerobiłem drążki sterownicze oryginał: po modyfikacjach: pomalowałem podkładem a następnie srebrnym całą drobnicę: Cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 18 Kwietnia 2008 Share Napisano 18 Kwietnia 2008 Wow! Marzy mi sie ten model odkad widzialem go w filmie... Mam nawet pomysl jak zrobic ta wiazke laczaca oba silniki Powodzenia w budowie - bede tu zagladal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 18 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2008 Cześć,Marudek podejrzewam że będziesz zmuszony je dorobić bo te z zestawu wcale nie przypominają wiązki elektronów,ja ją zrobiłem z żyłki różnej grubości,ale można pokusić sie na światłowody.Jak podładuję baterie w aparacie to pokażę jak mi to wyszło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 18 Kwietnia 2008 Share Napisano 18 Kwietnia 2008 Hej witam w koncu ktos poza mna wystawia Gwiezdne Wojny. Jak widze to stare dobre AMT wymaga waloryzacji, ale to juz chyba taki "urok" no i mozna doskonalic warsztat. Jestem ciekaw tej wiazki laczacej oba silniki, moze by ja zrobic z nitek odpowiedniej barwy i grubosci, a zeby je tak pozaginac to moze jakis klej CA. Pozdrawiam i czekam na wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 18 Kwietnia 2008 Share Napisano 18 Kwietnia 2008 Ja mam jeszcze inny pomysl. Rozwarstwic wlokna nici dentystycznej i pomalowac na czerwono-rozowy kolor. Zmiąć i splątać je razem, a efekt - gwarantuje bedzie lepszy niz zylka (nie da sie pozalamywac tak jak zmiete wlukno nici dentystycznej), ani swiatlowody. No chyba, ze chcesz podlaczyc je pod zarowki zeby swiecily... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 22 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Witam,obiecałem zdjęcia łącza elektronowego(a może plazmowego?) tak wygląda oryginalna wypraska a tak zbudowana przeze mnie z żyłki wędkarskiej,pomalowana transparentnym fioletem i przetarta na sucho białym Złożyłem obydwie polówki "rydwanu" widok na otwarta przepustnicę powietrza oraz na kokpit(bez drążków sterowniczych,panelu sterowania,fotela z pilotem) Jeszcze muszę delikatnie poszpachlować,zamaskować kabinę,nalożyć podkład i pomalować całość na srebrno. Pozdrawiam, zbyneck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 22 Kwietnia 2008 Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Super, bardzo mi sie podoba uklad tej nowej wiazki, niebo lepiej niz pudelkowa, nie widze niestety tylko koloru bo zdjecia troche sa niewyrazne. Ciekaw jestem silnikow i ich detali, czy sa dobre czy moze troche pobawisz sie w waloryzacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 22 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Jeśli chodzi o silniki ,to mam je gotowe z poprzedniego zestawu(jeden muszę przerobić by miał rozwarte łopatki) i raczej nie trzeba nic w nich waloryzować, każdy z nich składa się z czterdziestu czterech elementów wliczając najdrobniejsze detale,jutro wstawię zdjęcia wyprasek silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 miałem ten zestaw.. i pozbyłem się go rzeczywiście silniki składają się z wielu elementów, ale aż się proszą o zeszlifowanie ich części i dorobienie z drucików - model na pewno zyska na trójwymiarowości, a przy okazji łatwiej i wygodniej będzie pomalować - no i niezły wstęp do prób waloryzacji kolejnych modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 27 Września 2008 Autor Share Napisano 27 Września 2008 Witam, po mojej strasznie długiej nieobecności.Od tego czasu prace nie posunęły się za bardzo do przodu,pomalowałem i okleiłem kalkomaniami rydwan,oraz pobrudziłem suchymi pastelami silniki. Masz rację FAZZY_bez_humoru silniki można by trochę podrasować,ale zostawiłem je takie jakie były A teraz trochę zdjęć rydwan silnik [/url Mam jeszcze pytanie:czy ktoś z was wie jak"okopcić"dysze silnika żeby wyglądała bardziej realnie? Na razie to tyle,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 28 Września 2008 Autor Share Napisano 28 Września 2008 Witam Jakoś mi to uszło uwadze(albo jestem mniej leniwy,lub dokładny),ale muszę to poprawić po zeszlifowaniu wygląda to łączenie trochę lepiej teraz trochę szpachli,i do malowania jeszcze raz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Szzzzzz....jak ja nie cierpię tych wyścigów....... i tych pojazdów....ale wykonanie dobre, fajnie idzie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 (edytowane) Co do okopceń to dodałbym jeszcze efekt rozżarzonych blach na tych Radom Ulzerach. Mam też takiego Pod Racera i właśnie przy nim grzebię.Dysze oraz te stożki wylotowe po pomalowaniu czarnym i przejechaniu na sucho srebrnym przejechałem też na sucho czerwonym i żółtym.Wyszedł fajny efekt rozgrzanego do białości metalu ,co jest uzasadnione gdy taki Pod szedł na dopalaniu Te pojazdy są super , chciałbym kiedyś przelecieć się czymś takim w realu...ehh marzenia Edytowane 27 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 mam go i czeka na wakacje, będe go z qmplem sklejał, ale pewnie takiego efektu nie uzyskamy ale będziemy się starać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 29 Października 2008 Autor Share Napisano 29 Października 2008 artoor_k napisał Dysze oraz te stożki wylotowe po pomalowaniu czarnym i przejechaniu na sucho srebrnym przejechałem też na sucho czerwonym i żółtym.Wyszedł fajny efekt rozgrzanego do białości metalu Musi to ekstra wyglądać,wkleisz jakąs fotkę? krzychu-onisk pewnie takiego efektu nie uzyskamy ale będziemy się starać Very Happy Ten ścigacz tylko na fotkach tak dobrze wygląda ,zresztą składam go prawie rok..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 Bez przesady, nie jest tak super ale mi się efekt podoba i zostawiam ... Tak to wygląda: Warto (wg mnie) praktycznie zedrzeć farbę z tych elementów pod Ulzerami.No musiał przycierać tym o powierzchnię : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 Co to jest Ulzer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 Z tego co pamiętam to Radon Ulzer to typ silników tego pojazdu (wg filmu , faktycznie były to dwa silniki od F-16 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 rób rób, podpatrzę to z krzychu-onisk i będziemy sklejać.... w wakacje musimy się zebrać jakoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 dwa silniki od F-16 hahaha, nie źle, niech Lockheed będzie z Tobą :P ale co tu tak cicho??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Chyba "nich Pratt & Whitney F-100 będzie z tobą " Dobra już nie śmiecę w wątku Kiedy dalszy ciąg bo też jestem ciekawy co dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 Witam,sorki,że mnie trochę nie było(dzięki panowie za podtrzymanie rozmowy),a to z paru powodów: -praca,praca,praca -mój aerograf jest w rozsypce a, muszę podmalować rydwan zanim powklejam części zawieszenia"lejców" -trochę obleciał mnie strach przed figurką Anakina,ale się przemogłem(na razie luzik,bo dopiero podkład,ciężko dopiero będzie jak będę to wszystko kolorował).A teraz foty sam On jego fotel i wszystko razem Artoor_k Twoja dysza wygląda świetnie,ale i tak moja jakoś lepiej mi pasuje Dzięki za wizytę ,i zapraszam do komentowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 nikomu nic nie narzucam Tak trzymaj , niech każdy robi jak lubi bo chyba o to w tym chodzi Mój Pod jest już na ukończeniu, "kurzy się" .Nakląłem się przy klejeniu kabli do silników.Albo źle wywierciłem otwory w desce która mi służy za podstawkę albo jest z nimi coś nie tak...Czekam jak to rozwiążesz bo może wyjaśni mi to gdzie jest problem.Nie stresuj się Anakinem.Pędzel jest wystarczającym narzędziem.Pomalowałem go bez podkładu i wyszedł fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 22 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2008 Cześć,jak zwykle po dłuższej nieobecności Ostatnio zakończyłem na figurce,ale zapomniałem pstryknąć parę dobrych fotek(te do nich nie należą) . Model jest właściwie skończony,wstępnie pokurzony-pędząc ponad 400 km/h przez pustynię musiał się trochę usyfić,jedynie co pozostało to kilka detali . Na koniec wstępna przymiarka do podstawki-tła(kawałka pustyni) Pozdrawiam,i pewnie znając moją frekwencję WESOŁYCH ŚWIĄT!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi