YoYo Napisano 23 Lipca 2020 Share Napisano 23 Lipca 2020 (edytowane) Cześć, robię MiG'a-21PF. Niestety pomimo dobrze (jak widać to dobrze tylko się wydawało ) zaklejonej owiewki, wlotu przedniego, wnęk podwozia, przy obróbce materiału wokół kabiny (która tutaj będzie zamknięta) pojawiły się opiłki pod owiewką (o zgrozo). Tak jak na fotce: Dostęp mam jeszcze przed przedni wlot powietrza jak i wnękę koła przedniego (nie jakiś super ale jest). Są to opiłki po szlifowaniu od wewnętrznej strony. Jakiś pomysł jak to usunąć by nie było śladu ? Mogę przepłukać (chyba dodanie Ludwika dodatkowo zmiękczy wodę i nie powinno być śladu) lub mogę wprowadzić rurką sprężone powietrze (tylko czy nie rozsadzi czegoś / połamie?) Dzięki za radę jak ktoś się z czymś taki spotkał. Edytowane 23 Lipca 2020 przez YoYo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 24 Lipca 2020 Share Napisano 24 Lipca 2020 (edytowane) Chyba jednak musisz to rozkleić i wyczyścić na nowo dokleić innych cudów nie ma.A doklej owiewkę na lakier bezbarwny akrylowy Model master. Edytowane 24 Lipca 2020 przez push-up78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoYo Napisano 25 Lipca 2020 Autor Share Napisano 25 Lipca 2020 (edytowane) Dzięki, właśnie z rozklejaniem / rozcinaniem tutaj to nie taka prosta sprawa. Bo owiewka nie jest oryginalna - była tłoczona, więc wiadomo jest dość cieńka i idealnie nie pasuje na łączeniach, stąd dość dużo użyłem tutaj szpachli w okół by zminimalizować nierówności (a i lekkie zachwiania były na brzegach). Natomiast z problem się uporałem w końcu tak: - wprowadzenie rurki ze sprężonym powietrzem, 50% zniknęło, - dalej płukanka letnią wodą + Ludwik, - potem płukanka wodą i na koniec znów rurka ze sprężonym powietrzem by maksymalnie poprzesuwać kropelki wody na boki z samej owiewki, - pozostawić do wyschnięcia. Efekt może nie jest idealny (po wyschnięciu jak się przypatrzy to widać gdzie kropla wyschnęła) ale w sumie to tak jak się wie to to widać, a jak się nie wie, to prawie nie idzie tego zauważyć ;). Edytowane 25 Lipca 2020 przez YoYo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi