Aleks Kornafel Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 Witam, Zdjęcia Boforsika z Włodarza... Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valpurgius Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 Ten "parasol" i sąsiedztwo... czy to nie jest jednak sowiecka plotka 37mm wz.39? Znaczy się, "Russkij Bofors" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 19 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2008 A bo ja wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 A bo ja wiem... ???... hm... Fajne miejsce... Wstaw miniatury zdjęć, bo nie każdy ma szybki internet.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 To nie Bofors tylko ruska 37-mka. Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 37 mm armata przeciwlotnicza wz. 1939 (61-K) ??... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 20 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Mi się to na pierwszy rzut oko skojarzyło z Boforsem... A to czy to ruska plotka to nie mam pojęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Mi się to na pierwszy rzut oko skojarzyło z Boforsem... A to czy to ruska plotka to nie mam pojęcia! W skansenie przy "kompleksie" nie było opisów sprzętu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 20 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Niestety nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norick Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Hm to własnie 37mm armata p.lot wz 39... miałem taka kiedys :P...zwana owszem, ruskim boforsem, ale zdaje się ze powstała jako przebudowa 25ki na którą rosjanie kupili licencję. Na pewno jest budowy powojennej swiadcza o tym pokrętła (+ - i 0-360) oraz przyrzady i mozliwośc połączenia z przyrządem centralnym( i platforma obsługi). Drugowojenna bardziej przypominała Boforsa Gdzies jeszcze mam jeden tom instrukcji do niej..postaram sie znaleźć fotki..doskonały instruktaż przygotowania do odpalenia jest zamieszczony w filmie "1941" .." i pod żadnym pozorem nie dotykac tej dźwigni":D acha brak jeszcze tarczy..ale bywały one dośc często demontowane...heheh przez niedopatrzenie odgrzałem kotleta ...sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 26 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2009 E tam nic nie szkodzi - dobrze, że ktoś ruszył ten temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norick Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 dorzuciłbym jeszcze nitowane ogony i lawetę.... parę duperel...Miałem do wyboru kilka sztuk wybrałem najbardziej kompletną :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 przydałoby się ją odrdzewic, poalowac. Byłem tam, ruchu zbyt wielkiego nie ma a "pracownicy" lub "miłosnicy" nudzą się jak mopsy. Mogli by zabezpieczyc ten sprzęt przed dalszym niszczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi