Grzego Napisano 7 Sierpnia 2020 Share Napisano 7 Sierpnia 2020 Hej, kończyłem dzisiaj barierkę do latarni morskiej i podczas lakierowania wszystko mi się spsuło :(. Po pomalowaniu farbą akrylową (wcześniej położony szary podkład) spryskałem to bezbarwnym lakierem błyszczącym w sprayu. I zwaliłem coś, bo nie pierwszy raz używałem tego lakieru, a pierwszy raz z efektem jak na zdjęciu - lakier jakby się napowietrzył. Robiłem to dzisiaj ok. 14, więc był straszny gorąc (obstawiam właśnie temperaturę). Poza tym, na początku szło nawet ok, ale za którymś razem trochę za długo przytrzymałem spust spryskiwacza. Dwa pytanie, może ktoś poratuje, bo namęczyłem się z tą barierką: 1. Co mogło być przyczyną? Zbyt duża temperatura otoczenia może coś takiego spowodować? 2. (i ważniejsze) Jak się z tego uratować, jeśli się da? Jak to jakoś zmyć? Mam czarną farbę w sprayu, ale po pierwsze matową, a po drugie boję się, że będzie już za grubo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 8 Sierpnia 2020 Share Napisano 8 Sierpnia 2020 Na zmycie zmywacz do akryli Wamoda.Potem to delikatnie pędzelkiem zmyć jak puści..A potem raz jeszcze malowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzego Napisano 12 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2020 push-up78, wielkie dzięki! Do farby nie dojechałem, zmyło się tak fajnie, że usunąłem tylko nadwyżkę lakieru i nawet nie trzeba ponownie lakierować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi