tomek14147 Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam. Czy używał ktoś z was takiego czegoś do robienia efektu rdzy, takiego czegoś do robienia efektu sadzy i takiego czegos do robienia blotka? Bo jestem ciekawy jak to dziala. Edytowane 5 Maja 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Ja nie wiem, uzywałem ale wiem że są Farby z revella rdza nr farby: Kod: 32195 Bronze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 2 Maja 2008 Autor Share Napisano 2 Maja 2008 Nie chcę zakładać nowego tematu, więc napiszę tutaj. Moje pytanie kieruję do użytkowników humbrola. Jakich farb używacie jako olivegrun i rottbraun? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 6 Maja 2008 Autor Share Napisano 6 Maja 2008 Qrcze pomoże mi ktoś, bo nie wiem, które farby będą odpowiednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 6 Maja 2008 Share Napisano 6 Maja 2008 Ja tam użytkownikiem Humbrola nie jestem (poza ich metalizerami do polerowania), ale może to Ci pomoże: http://www.old.modelarstwo.org.pl/pojazdy/abc/malowanie2/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawrzul Napisano 6 Maja 2008 Share Napisano 6 Maja 2008 Humbrol nr 160 (German Cam. Red Brown, FS30166) to Gunze H47 lub C41 (wg. kolka z zamiennikami wydawnictwa Payo). Ale nie malowalem ani jednym ani drugim. Jezeli znasz nr humbrol to podaj, a ja podam nr w gunze. Bo rozumiem ze jak sie podczepiles pod temat o chemii gunze to chodzi o ta wlasnie firme. PS. Tomek mnie ubiegl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 7 Maja 2008 Autor Share Napisano 7 Maja 2008 Dzięki wam za pomoc. PoZdRo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi