lubo89 0 Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 Dieselek jednak mniej pali, a w sumie nie jest gorszy od benzyny. Ja mam Alfę Romeo 156 1.9 JTD i z Hondą Accord 2.0 mniej więcej do 120 km/h jednakowo się kręcą. Quote Link to post Share on other sites
koksik750 0 Posted October 3, 2009 Author Share Posted October 3, 2009 BMW E46 z 2 litrowym silnikiem diesla ma 150KM, po zchipowaniu moge osiągnąć ok 200KM czyli tyle samo co moja Mazda Quote Link to post Share on other sites
lubo89 0 Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 No dokładnie. Wiele nie trzeba zmieniać, a można sporo więcej mocy wyciągnąć z diesela. Quote Link to post Share on other sites
Praetorian 2 Posted October 5, 2009 Share Posted October 5, 2009 BMW E46 z 2 litrowym silnikiem diesla ma 150KM, po zchipowaniu moge osiągnąć ok 200KM czyli tyle samo co moja Mazda Ta i będziesz za sobą zostawiał czarną chmurę dymu. Mieszkasz na wyspach, to zdecydowanie lepiej modować już auto trochę bardziej niż tylko "cipem". Zacznij od chłodzenia, nowego, potężnego Intercoolera, większej chłodnicy oleju, większej turbosprężarki, a na nowym układzie dolotowym i wydechowym odetkanym na maksa oraz zmienioną elektroniką zakończ. Na prawdę tam z cenami gratów takich firm jak GReddy, HKS, APEXi, Garrett można już ładnie poszaleć. Tym bardziej jak sprowadzałeś już trochę rzeczy z Azji, to mógłbyś nawet szarpnąć się na jakiegoś Evo, Skyline-a, czy inną Suprę. No chyba, że liczą się nie osiągi i samo auto, ale ekonomiczność. Quote Link to post Share on other sites
koksik750 0 Posted October 5, 2009 Author Share Posted October 5, 2009 Kłopot w tym, że na tą chwilę chcę odpocząć od tego typu wózków. Jest to droga "impreza", a teraz chcę coś bardziej ekonomicznego. Ale w przyszłości myślę nad jakim Evo X lub IX albo Mazdą Rx-7 z podwójnym turbo i body kitem Veilside Quote Link to post Share on other sites
Kacperek315 0 Posted October 5, 2009 Share Posted October 5, 2009 Mazda Rx-8, piękne autko, od paru lat o takim marzę. Quote Link to post Share on other sites
Praetorian 2 Posted October 5, 2009 Share Posted October 5, 2009 No to zrób ekonomiczną dizlorakietę Quote Link to post Share on other sites
koksik750 0 Posted October 5, 2009 Author Share Posted October 5, 2009 Zobaczymy jak się sprawa zakończy.. Oby pozytywnie dla mnie.... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts