MaciejW Napisano 16 Września 2020 Share Napisano 16 Września 2020 Hejo, w zeszły piątek udało się skończyć ten model, oczywiście do modelu dojdzie jeszcze podstawka. Na tyle podoba mi się jego wykonanie iż stwierdziłem, że zasługuje na osobną galerię. Wypada trochę wspomnieć o modelu, jak to tamka wiedziałem, że nie zawiodę się wartością pudła. Kilka drobnych waloryzacji z drutu i model zyskał wiele. Składalność - jak to tamka nie ma na co narzekać choć nie obyło się bez odrobiny szpachli. W tym modelu chyba wreszcie wyczułem ilość obić, a także poprawiłem ich jakość w porównaniu do poprzedniego modelu. Jest to mój pierwszy model w 2 kolorowym kamuflażu (malowany od ręki) i nawet obyło się bez odkurzu. Dużo frajdy sprawiło mi pomalowanie i zmodulowanie składanego dachu jak i bambetli na pace. Brudzenie głównie uzyskałem poprzez zrobienie piaskowego filtra wewnątrz jak i na zewnątrz. Koła nie są jeszcze do końca ubrudzone ponieważ dopasuje ich brudzenie do podstawki. Warsztat jest tutaj. Mam nadzieję, że się podoba + zachęcam do komentowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 16 Września 2020 Share Napisano 16 Września 2020 Jestem na tak. Podoba mi się szczególnie paka. Mam tylko pytanie do zdjęcia tyłem : on jest taki krzywy, czy to złudzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 16 Września 2020 Autor Share Napisano 16 Września 2020 Niestety jest to moja wina - krzywo zrobiłem zdj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 16 Września 2020 Autor Share Napisano 16 Września 2020 (edytowane) OK brudzenie koła zapasowego jeszcze uwzględnię przy brudzeniu pod podstawkę, co do felg to faktycznie przy lepszym świetle się błyszczą. Edytowane 16 Września 2020 przez MaciejW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi