ledak Napisano 29 Września 2020 Napisano 29 Września 2020 Cześć. Czy ktoś ma zdjęcie karabinów skrzydłowych (luf) w p39 i ewentualnie wylotów karabinów za śmigłem? Przejrzałem kilka walkaroundów, mam kilka książek o p-39 ale ten temat jest potraktowany po macoszemu. Jest charakterystyczny silnik, działko, kabina itp. ale 0.50 na zdjęciach nie ma. Tzn. same 0.50 lotnicze jako karabiny lotnicze w sieci są, ale chodzi mi o to jakie były zakończenia luf w p-39. Nie jest to jednoznaczne- są różne. Pozdrawiam Darek Cytuj
ledak Napisano 29 Września 2020 Autor Napisano 29 Września 2020 Ok. tak jak pisałem karabiny jako całość są mi znane. Ale na bardzo nielicznych i niewyraźnych zdjęciach p-39 z kaemami skrzydłowymi są różne zakończenia lufy .Od razu z walca perforowanego wylot lufy( tak jak pokazałeś wyżej)lub 2-3 stopniowe przejście z walca osłony do średnicy lufy. To chcę zweryfikować. Jak to wygląda na karabinie to wiem, chodzi o to jakie były na p-39. Cytuj
Moses Napisano 29 Września 2020 Napisano 29 Września 2020 (edytowane) Bierze sie to pewnie z tego ze czesc P-39Q byly wyposaone w kmy kal 0.30> Lufy nie byly inne w zaleznosci od karabinu M2 miał jeden typ lufy. Edytowane 29 Września 2020 przez Moses Cytuj
Moses Napisano 29 Września 2020 Napisano 29 Września 2020 http://www.nj7p.org/Manuals/PDFs/Military/TM 9-225 28-Jan-47 Google.pdf Tu masz instrukcję obsługi ANM-2 0.50. Cytuj
ledak Napisano 29 Września 2020 Autor Napisano 29 Września 2020 Moses, dzięki. Rzeczy oczywiste są najbardziej ukryte. Tak się zakodowałem na późniejszych p-39, że zapomniałem o 0.303. I przeglądając różne zdjęcia bez określenia wersji skoncentrowałem się na różnicach w wyglądzie km-ów, zapominając o dwóch typach karabinów . Wszystko jasne. Dziękuję. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi