ledak Napisano 29 Września 2020 Share Napisano 29 Września 2020 Cześć. Czy ktoś ma zdjęcie karabinów skrzydłowych (luf) w p39 i ewentualnie wylotów karabinów za śmigłem? Przejrzałem kilka walkaroundów, mam kilka książek o p-39 ale ten temat jest potraktowany po macoszemu. Jest charakterystyczny silnik, działko, kabina itp. ale 0.50 na zdjęciach nie ma. Tzn. same 0.50 lotnicze jako karabiny lotnicze w sieci są, ale chodzi mi o to jakie były zakończenia luf w p-39. Nie jest to jednoznaczne- są różne. Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Września 2020 Share Napisano 29 Września 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledak Napisano 29 Września 2020 Autor Share Napisano 29 Września 2020 Ok. tak jak pisałem karabiny jako całość są mi znane. Ale na bardzo nielicznych i niewyraźnych zdjęciach p-39 z kaemami skrzydłowymi są różne zakończenia lufy .Od razu z walca perforowanego wylot lufy( tak jak pokazałeś wyżej)lub 2-3 stopniowe przejście z walca osłony do średnicy lufy. To chcę zweryfikować. Jak to wygląda na karabinie to wiem, chodzi o to jakie były na p-39. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Września 2020 Share Napisano 29 Września 2020 (edytowane) Bierze sie to pewnie z tego ze czesc P-39Q byly wyposaone w kmy kal 0.30> Lufy nie byly inne w zaleznosci od karabinu M2 miał jeden typ lufy. Edytowane 29 Września 2020 przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Września 2020 Share Napisano 29 Września 2020 http://www.nj7p.org/Manuals/PDFs/Military/TM 9-225 28-Jan-47 Google.pdf Tu masz instrukcję obsługi ANM-2 0.50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledak Napisano 29 Września 2020 Autor Share Napisano 29 Września 2020 Moses, dzięki. Rzeczy oczywiste są najbardziej ukryte. Tak się zakodowałem na późniejszych p-39, że zapomniałem o 0.303. I przeglądając różne zdjęcia bez określenia wersji skoncentrowałem się na różnicach w wyglądzie km-ów, zapominając o dwóch typach karabinów . Wszystko jasne. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi