gizmo1986 Napisano 15 Czerwca 2006 Share Napisano 15 Czerwca 2006 Witam kilka fotek z zaczątków prac. Jeszcze niedoszlifowany do konca. Narazie robie kadłub. Lece na CA częsciowo bo szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 16 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2006 widze male zainteresowanie, więc następnych fotek niezapodam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 16 Czerwca 2006 Share Napisano 16 Czerwca 2006 Model sredniej jakosci czysto sklejony z pudelka i poszpachlowany tu i tam. Nad czym mamy sie rozwodzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 16 Czerwca 2006 Share Napisano 16 Czerwca 2006 widze male zainteresowanie, więc następnych fotek niezapodam Gizmo chyba sobie jaja robisz. Post wstawiles wczoraj i do tej pory masz 47 wyswietlen. Czy to wyglada na male zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 17 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2006 No niby poszpachlowany i zwyczajny model, ale to nie o to chodzi, poprostu sie dziele z wami tym, żebyście obejrzel;i jak ja robie modele, chyba o to tu chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 17 Czerwca 2006 Share Napisano 17 Czerwca 2006 Gizmo, jak narazie stan w jakim jest model może doprowadzić do czegoś wspaniałego, jak i do całkowitej kichy. Trudno cos ocenić czy docenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 17 Czerwca 2006 Share Napisano 17 Czerwca 2006 No niby poszpachlowany i zwyczajny model, ale to nie o to chodzi, poprostu sie dziele z wami tym, żebyście obejrzel;i jak ja robie modele, chyba o to tu chodzi No fajnie ze sie dzielisz, o to tu chodzi, ogladam chetnie, ale na tym etapie nie da sie wiele napisac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 17 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2006 No niby poszpachlowany i zwyczajny model, ale to nie o to chodzi, poprostu sie dziele z wami tym, żebyście obejrzel;i jak ja robie modele, chyba o to tu chodzi No fajnie ze sie dzielisz, o to tu chodzi, ogladam chetnie, ale na tym etapie nie da sie wiele napisac. mówisz i masz zdjecia lipa bo juz ciemno bylo. jutro zapodam z rana lepsze juz prawie sklejonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 17 Czerwca 2006 Share Napisano 17 Czerwca 2006 Czy figurki są do tego zestawu dołączone czy kupowałeś je osobno? niepokoją mnie dwie rzeczy: 1. Czy armata jest juz wsadzona na stałe? Bo chyba zbyt dużo jarzma wystaje na zewnątrz. 2. Czy zamierzasz poprawić narożniki na ekranach z przodu wieży? W oryginale są to tylko naklejki, są one o wiele niższe i szersze to jest w modelu. Gdybyś potrzebował jakiś zdjęć oryginału to daj znać, też buduje teraz Abramsa, ale w nieco innej skali Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 17 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2006 Czy figurki są do tego zestawu dołączone czy kupowałeś je osobno? niepokoją mnie dwie rzeczy:1. Czy armata jest juz wsadzona na stałe? Bo chyba zbyt dużo jarzma wystaje na zewnątrz. 2. Czy zamierzasz poprawić narożniki na ekranach z przodu wieży? W oryginale są to tylko naklejki, są one o wiele niższe i szersze to jest w modelu. Gdybyś potrzebował jakiś zdjęć oryginału to daj znać, też buduje teraz Abramsa, ale w nieco innej skali Pozdrawiam mas zracje co do tych 2 rzeczy. juz poprawiam:)a ekrany to wywale:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 17 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2006 Ok, ekrany poszly get out. jarzmo przerobiłem bo rzeczywiście wystawalo. ale inaczej sie niedalo. A figurki były w zestawie. Takie że są nawet niewiem czy je wsadzać, sie zobaczy,ale napewno bedzie cały w tobołkach.i troche zakurzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 18 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2006 oto kilka fotek... wymaga jescz epoprawek ale to pozniej podkład zapodany jescz etylko pomalowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 18 Czerwca 2006 Share Napisano 18 Czerwca 2006 Co robi u Ciebie w modelu za podkład? Jakaś farba w spreju? Pytam się, bo niekiedy podkład jest mocno ziarnisty, a ja się na coś takiego nadziałem przypodkładzie, chyba Revella w spreju. Aha i jeszcze jedna rzecz, pozamodelarska. Skoro i tak obrabiasz fotki, to przy wrzucaniu całych, przycinaj je do 800 pikseli w szerokości - O.K.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 18 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2006 szary podkład w sprayu, kupiony w samochodowym, fajnie kryje i powierzchnia jest fajna. a co do fotek to prtzykro mi ale niewiem czemu nieda sie zmniejszyc rozmiaru fotki. Zdjecia robione telefonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 18 Czerwca 2006 Share Napisano 18 Czerwca 2006 Sony Ericsson D750i widać ma ładny aparat wmontowany, ale obrazek powinieneś zmniejszyć przed wysłaniem na serwer fotek. Co do "fajności" powierzchni to bym się zastanowił. Czy nie jest za bardzo ziarnista powierzchnia? Częściowo może to naśladować fakturę pancerza, ale szczerze mówiąc, nie jestem pewien, jak to wyglądało w Abramsach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 18 Czerwca 2006 Share Napisano 18 Czerwca 2006 Górne powierzchnie Abramsa są pokryte warstwą antypoślizgową. W modelu jak widac jest to bardzo ładnie odwzorowane. A tak to wygląda na oryginale: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 18 Czerwca 2006 Share Napisano 18 Czerwca 2006 Jak patrzę na fotkę kata, to ta chropowatość podkładowa pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 18 Czerwca 2006 Share Napisano 18 Czerwca 2006 To nie wina podkladu, te model juz ma tak odwzorowane powierchnie antyposlizgowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 18 Czerwca 2006 Share Napisano 18 Czerwca 2006 Moja wina, nie przyjrzałem sie dokładnie pierwszym fotkom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 18 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2006 Tak, na modelu jest to ladnie odwzorowane, ładna faktura stali. Mma prośbe jakby ktos miał fotki abramsów w leśnym malowaniu z tobołkami i pobrudzonego to był bym wdzięczny za podzielenie sie nimi ze mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 18 Czerwca 2006 Share Napisano 18 Czerwca 2006 Słuchaj Mateusz. Jesteś w wojsku i takie klawe modele kleisz? Na samowolce jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 18 Czerwca 2006 Share Napisano 18 Czerwca 2006 oto kilka fotek... wymaga jescz epoprawek ale to pozniej Na tylnym koszu wieży na kwadratowej tablicy. Czemu nie zaszpachlowałeś śladów po wypychaczach !!?? Powinieneś dostać za to 7 dni ZOMZ !! I rejony !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 19 Czerwca 2006 Share Napisano 19 Czerwca 2006 http://fprado.com/armorsite/abrams.htm http://www.primeportal.net/tanks/m1_abrams.htm http://data.primeportal.net/ngops/gert/ready_crucible/m1/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 19 Czerwca 2006 Share Napisano 19 Czerwca 2006 Kacie -> może się ujawnisz ze swoim Abramsem na forum? Podglądę to i owo, o ile nie robisz mniejszego niż 1:72... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 19 Czerwca 2006 Share Napisano 19 Czerwca 2006 Dormitrze, mój Abrams powstaje od jakiegoś miesąca, buduje go od prawie od podstaw z kartonu w skali 1:25. Do tej pory zrobiłem tyle: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi