patrykd Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 Witam. Czy wie ktoś może z jakiego materiału i jaki ma kolor łapacz łusek (wygaje mi się że to jakaś tkanina) w pojeździe sdkfz 234/3. Szukałem jakiegoś zdjęcia w necie ale nie udało mi się znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 (edytowane) 31 minut temu, patrykd napisał: Witam. Czy wie ktoś może z jakiego materiału i jaki ma kolor łapacz łusek (wygaje mi się że to jakaś tkanina) w pojeździe sdkfz 234/3. Szukałem jakiegoś zdjęcia w necie ale nie udało mi się znaleźć. Prawdopodobnie bazowy kolor pojazdu tak jak w Sdkfz. 250/9 Stummel czyli odcień żółtego. Łuski są gorące po wystrzale, tkanina by się stopiła. Jeżeli robisz w panzergrau to masz zachowany egzemplarz muzealny (ten zielony to chyba jakaś powojenna fantazja ekipy renowacyjnej): https://www.net-maquettes.com/pl/pictures/sd-kfz-234-3/ Edytowane 2 Listopada 2020 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 2 Listopada 2020 Autor Share Napisano 2 Listopada 2020 (edytowane) Źle w takim razie to opisałem. Nie chodzi o ten zielony detal (to jest odbijak chyba) , ale o ten którego na zdjęciu z muzeum nie ma bo się nie zachował. Chodzi kosz w który wpadają zużyte łuski. Edytowane 2 Listopada 2020 przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 14 minut temu, patrykd napisał: Sorka ale żaden z obrazków się nie wyświetlił Uzupełniłem post o link do zdjęć wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 Czy o to chodziło? 32 sekunda filmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 2 Listopada 2020 Autor Share Napisano 2 Listopada 2020 Faktycznie na zdjęciach nie widać tego worka. Na filmiku widać ten worek tak jakby był w kolorze beżowym. Czyżby to był worek z brezentu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi