Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam w kolejnej mojej relacji , tym razem jest to Cr 42 Falco z Italiery w skali 1:72 . Model ma wewnętrze linie podziału . Jak narazie zrobiłem i pomalowałem kabinę i silnik . Zdjęcia są trochę ciemne bo zostały zrobionę ok 17 godziny i wtedy nie ma dobrego światła .

6d1938ba82b8fc87.jpg

bcfc7c6342317124.jpg

0d86a78ee4e34231.jpg

79115db636bc6f5f.jpg

3581d845f5b29676.jpg

Napisano

Za dużo to nie widać.

Widziałem ten model w pudle i jest dość ciekawy, to ten z mini książeczką w środku

A co do zdjęć o 17 było światło jeszcze dobre

http://img127.imageshack.us/my.php?image=dsc060298td.jpg

To zdjęcie robiłem trochę później na dworze i jest w miarę ok, jeżeli światło dzienne jest niewystarczające lub jest pochmurno to możesz oświetlić części lub model na biurku dwoma lub trzema lampkami o tej samej mocy i powinno być ok

Pozdrawiam

Napisano

Zgadza się to ten model z ksążeczką w srodku . Dziwne że Italiery dodała tylko do tego modelu ksiązeczkę. Dzięki niej można zrobić naprawde porządny model

Napisano

Oto zdjęcie kabiny nieco lepszej jakości

1e398edf23f3905f.jpg

Niewiem w jakim malowanu będzie model , chcałbym go wykonać w 1 z 3 malowań kture wybrałem może mi pomorzecie się zdecydować

1ad5e8cf90d85d45.jpg

0547132913c816be.jpg

5f050c7422014187.jpg

Napisano

Witam

Zależy czym będziesz malował ja maluje pędzlem więc wybrał bym ostatni ale jak areografem to fajny efekt był by z tym pierwszym malowaniem. Wiadomo rzecz gustu ale drugi też fajny ostatecznie wybrał bym 1/3

Pozdrawiam

Napisano

Mi się podoba drugie, ale jest trudne i możesz nie dać rady. Więc najlepiej weź te 3, też ładne i nie aż tak bardzo trudne

pozdrawiam

Napisano

Miało być z czym się kojarzy, a nie czym jest. Mi się kojarzy z foką

• 2 weeks later...
Napisano

Czas odświerzyć relacje . Oto zdjęcia

534c80cf7b03398d.jpg

21cb122ecc0d5c04.jpg

19af9f59a9369601.jpg

2bacdda855090acc.jpg

I tu natknełem się na problem według modelu tylna płoza wygląda tak :

1d2516a76bb233e6.jpg

A według rysunków tak:

5996c7afd814ad14.jpg

I czym się wzorować

Napisano

Może poszukaj zdjęć w sieci i zobacz ak to w oryginale wyglądało.

Pozdrawiam.

Napisano

Ale przerobić się raczej da ;)

Napisano

Czy dobrze widzę że malujesz model od spodu na czarno czyli szykujesz niemiecką wersję nocnego myśliwca a dodatkowo zamierzasz mu zafundować płozę-nartę z wersji szwedzkiej?

Napisano

No to odpowiadam:

1 Zdjęcie jest ciemne i nie widać że od spodu jest pomalowany na kolor nieba

2 Model będzie przedstawiał Szeckiego Cr 42 w malowanu zimowym

3 Nie zamierzam robić hybrydy.